Virusul Android te spioneaza

Android Malware

Android MalwareUn nou malware deosebit de daunator pentru Android poate sa realizeze apeluri sau poate sa surprinda fotografii, chiar daca iti inchizi dispozitivul, potrivit unor cercetari de securitate a firmei AVG. Pentru a realiza acest lucru, malware-ul fura procesul de inchidere, facandu-l sa para ca dispozitivul tau Android se inchide. Vezi animatia corespunzatoare inchiderii, ecranul se face negru, insa dispozitivul este inca defapt deschis.

In aceasta stare, malware-ul poate sa foloseasca telefonul pentru a trimite mesaje unui thirdparty, sa inregistreze un apel sau sa surprinda o fotografie, esential transformandu-ti telefonul intr-un dispozitiv care te spioneaza.

AVG, ce a postat code excerpts ce afiseaza unele din functionalitatile malware-ului a numit aceasta amenintare Android/PowerOffHijack. Potrivit companiei, infecteaza dispozitivele ce functioneaza cu versiuni Android sub 5.0 si necesita permisune a root-ului pentru a actiona. Purtatorul de cuvant al companiei a sustinut ca pana la 10.000 de dispozitive au fost infectate pana acum, majoritatea in China, unde malware-ul a fost prima data introdus si oferit prin intermediul magazinelor de aplicatii oficiale locale.

Ultimul produs AVG antivirus poate detecta aceste amenintari, insa compania sfatuieste utilizatorii sa scoata bateria daca vor sa se asigure ca telefonul lor e cu adevarat inchis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.