duminică, aprilie 21, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăJocuriTatal jocurilor video a decedat

Tatal jocurilor video a decedat

Inventatorul Ralph BaerRalph Baer este unul dintre adevaratii pioneri din lumea jocurilor video. Acesta este cunoscut drept tatal jocurilor video, pentru rolul sau timpuriu din dezvoltarea jocurilor video de pe console. Sunt sigur ca suna bine, insa „Tatal Jocurilor Video” si-a dat astazi ultima suflare.

Ralph a explorat ideea de a juca jocuri video pe un ecran de televizor inca din anii 1966. Acesta si-a terminat prototipul de ceea ce urma sa devina prima consola de jocuri, care a fost apoi poreclita „Cutia Maro” (Brown Box), in anul 1968. In aunl 1972, tehnologia „Cutiei Maro” a fost folosita pentru a dezvalui Magnavox Odyssey, primul joc video de consola comercial din lume.

Baer a produs si prima pusca cu lumina a jocurilor video, dar si jocul care sa-l foloseasca. Pe langa acest lucru in anul 1978, Baer a co-produs jocul de memorie Simon. In anul 2006, Baer a primit Medalia Nationala de Tehnologie pentru munca sa in jocurile video. Acesta a fost declarat in „Hall of Fame-ul” Inventatorilor Nationali in anul 2010.

Baer a ramas un inventator tot restul vietii sale. Intr-un profil din anul 2012, realizat de David Friedman, Baer si-a comparat dorintele sale de a inventa cu cele ale unui pictor. Acesta a spus : „Ai intreba un barbat care a pictat toata viata sa de ce continua sa picteze? Acest lucru este o nebunie ! „.

Pentru toti jucatorii din lumea asta, Ralph Baer, iti multumim pentru tot.

Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments