Stephen Hawking impotriva Inteligentei Artificiale

Stephen Hawking impotriva Inteligentei Artificiale

Profesorul Stephen Hawking avertizeaza din Londra ca inteligenta artificiala ar putea fi sfarsitul omenirii, iar noi cu totii stim acest lucru. Intr-un interviu cu cei de la BBC de astazi, si-a admis temerile despre consecintele viitoarelor creatii, ce ar putea sa egaleze sau sa intreaga abilitatile curente ale oamenilor.

Hawking a zis ca dezvoltarea inteligentei artificiale depline ar putea sa scrie sfarsitul rasei umane. Fizicianul teoretic, ce are scleroza laterala amiotrofica, foloseste inteligenta artificiala pentru a comunica. La o conferinta de presa din Londra, ce a avut loc astazi, Hawking a vorbit despre noul software din Laboratoarele Intel ce pot prezice urmatoarele cuvinte ce vrea sa le puna din cuvintele anterior introduse.

Noul sistem SwiftKey, ce a durat 3 ani sa fie dezvoltate, inseamna ca trebuie sa tasteze cu 20% mai putine din toate caracterele. Desi vede beneficiile inteligentei artificiale existente, dupa cum sustine, acesta a adaugat ca viitoarele masinarii ar putea sa se refaca la o rata tot in crestere.

Oamenii, ce sunt limitati din cauza evolutiei biologice lente, nu ar putea sa se intreaca cu masinarii, astfel ar fi inlocuiti in timp. In lunile recente, fondatorul Tesla si SpaceX, Elon Musk a comparat inteligenta artificiala cu razboiul nuclear, ba chiar si cu demonii.

Musk a spus ca impreuna cu inteligenta artificiala vom convoca demoni. In toate aceste povesti, unde exista barbatul cu pentagrama si apa sfanta, nu vor mai putea controla demonii. Musk spune ca inteligenta artificiala este cea mai mare amenintare existentiala pe care o infruntam si ar trebui sa ne gandim intens la acest lucru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.