marți, aprilie 16, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăTehnologieCalculatoareRaspberry Pi 2 va fi mult mai bun

Raspberry Pi 2 va fi mult mai bun

O fotografie cu o placa raspberry Pi.

Fundatia Raspberry PI a lansat un succes pentru linia super ieftina de microcomputere luni. Raspberry Pi 2, ce va fi capabil sa ruleze Windows 10.

Raspberry Pi 2 actualizat vine cu un procesor mult mai puternic quad-core. Producatorii sustin ca noul procesor ARMv7 are o crestere a performantei de 6 ori mai mare, desi acest numar va varia depinzand de cum il folosesti. De asemenea mentine de 2 ori mai mult RAM (1GB) pe Raspberry Pi comparat cu predecesorul sau.

Dispozitivul, ce este la vanzare acum, se vinde pentru doar 35 de dolari, acelasi pret pe care il are si Raspberry Pi B+. Fundatia Raspberry Pi a muncit indeaproape cu Microsoft pentru ultimele 6 luni pentru a aduce Windows 10 pe noul computer. Vor fi mai multe informatii in lunile ce vor urma si versiunea compatibila cu Windows 10, Raspberry Pi 2 va fi disponibila fara taxe pentru producatori.

In alte cuvinte, consumatorii nu vor trebui sa plateasca pentru Windows 10 daca isi cumpara un Raspberry Pi 2. Fundatia si Microsoft sugereaza sa se alature programului de dezvoltatori de Windows pentru a primi actualizari pentru Windows 10 si Raspberry Pi pe cand vor fi disponibile.

In afara de noul procesor si RAM-ul actualizat, Raspberry Pi 2 este mult mai similar cu Raspberry Pi B+, ce are 4 porturi USB 2.0 si un loc pentru un card microSD.

Computerele Raspberry Pi sunt realizate pentru programatorii aspiranti. In Noiembrie anul trecut, fundatia a introdus computerul Raspberry Pi A+ la un pret de 20 de dolari pentru a ajuta copii sa fie interesati in programarea pe computer.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments