Pinguinii pacaliti de un dispozitiv

Pinguini roboti

Pinguinii sunt considerati o specie destul de inteligenta, asa ca nu le spune ca au fost pacaliti de un robot pe 4 roti deghizat intr-un pinguin mic. Intrucat contactul uman streseaza pinguinii imparati, o echipa de oameni de stiinta internationali studiind Antarctica si-au dat seama recent cum sa se apropie de cultura unei colonii fara sa se apropie cu adevarat.

Studiind animalele in salbaticie fara sa le deranjezi habitatul sau comportamentul este o lupta constanta pentru oamenii de stiinta. Trebuie sa inteleaga speciile, in special cele cum sunt pinguinii imparati, ce se infrunta cu noi lupte cum sunt schimbarile de climat, in timp ce le altereaza si le micsoreaza habitatul natural.

Pentru a studia aceste pasari ce nu pot zbura, oamenii de stiinta trebuie sa interactioneze direct cu ele, atasandu-le transpondere integrate pasive subcutanat. Cercetarea apoi foloseste identificare prin frecventa radio pentru a culege date valoroase despre activitatea si sanatatea pinguinilor.

Intrucat distanta de citire maxima intre transponder si frecventele radio este cel mult 60 de centimetri, ceva trebuie sa se apropie destul de mult pentru ca pinguinii sa colecteze date. Cand oamenii se apropie, bataile inimilor pinguinilor creste si nu isi revin ceva timp.

Oamenii de tiinta au descris cum au folosit prima data o masinuta controlata cu telecomanda pentru a se apropia de pinguini. Datorita antenelor duble, are beneficiul imediat de a colectiona date imediat dintr-o zona mai mare. Pana si pinguinii au reactionat oarecum bine. Au atacat dispozitivul, la fel cum au facut si cu oamenii, insa bataile inimilor lor nu au crescut.

Acest lucru este o realizare destul de mare, avand in considerare faptul ca animalele nu numai ca se recunosc, dar recunosc inamicii care arata la fel, nu se comporta la fel, dar nu sunt din aceiasi specie cu ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.