marți, iulie 23, 2024
No menu items!

OnlineBlog.Ro

AcasăStil de viataSanatatePicturile cu peisaje in epoca renascentista

Picturile cu peisaje in epoca renascentista

Pe culmi insoriteIn epoca Renasterii s-au adus schimbari semnificative picturilor de peisaje. Daca pana atunci, tablourile ce ilustrau peisaje erau lipsite de detalii si incorporau doar elementele mai usor de pictat, odata cu Renasterea picturile cu peisaje au devenit mult mai complexe. Urme din impactul Renasterii asupra tablourilor cu peisaje se pot vedea si in arta contemporana. Analizati aici o galerie online de picturi cu peisaje graitoare.

Epoca renascentista si picturile de peisaje
sfarsitul secolului al XV-lea, impresionau operele in acuarela ale lui Leonardo da Vinci, Albrecht Dürer, Fra Bratolomeo si altii. Aceste lucrari au inceput sa puna accentul pe elementele de peisaj din picturi, insa adevaratii initiatori ai picturilor cu peisaje pure sunt pictorii Albrecht Altdorfer din Germania si Joachim Patinir din Olanda. Acestia pictau tablouri cu peisaje panoramice si figuri mici, parca vazute de unde undeva de la inaltime. Aceste tablouri au ramas influente pentru tot restul secolului, tehnica fiind folosita si imbunatatita de Pieter Brueghel.

Peisaj ItalianDupa aceea, tablourile cu peisaje au inceput sa ilustreze imagini tot mai idealizate, majoritatea reflectand ideea pastorala preluata din poemele clasice. Pictorii care au exprimat in operele lor acest lucru cel mai bine, au fost Giorgione si Titian, care pana si in ziua de astazi sunt asociati cu peisajele idilice italienesti.

Dupa ce a trecut si aceasta tendinta, de idealizare a piesajelor, pe la mijlocul secolului XVI pictorii s-au indepartat de imaginar, de contextele religioase si idilice si s-au apropiat de un stil mai realist. Astfel, obiectivul s-a adus mai aproape si tablourile nu mai ilustrau imagini panoramice, ci mici scene rurale si topografice.

Chiar si in ziua de azi, majoritatea tablourile cu peisaje ilustreaza scene mai restranse si cu detalii puse in relief. Vedeti in portalul online de arta onlinearts.ro o serie de tablouri interesante, pictate de artisti romani, si analizati tendintele contemporane in realizarea picturilor cu peisaje.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments