Pana si in Antarctica se face cald

Continentul Antarctica

Antarctica, cel mai rece si arid continent de pe Pamant, ar putea sa fi stabilit un record meteo neobisnuit destul de remarcabil. O statie de cercetare din Argentina de pe peninsula Antarctica a inregistrat o temperatura inalta de 17.5 grade Celsius pe 24 Martie, potrivit rapoartelor.

Daca este investigat si verificat de Organizatia Meteorologica a Lumii, ar putea deveni cea mai mare temperatura inregistrata pentru intregul continent al Antarcticii. Caldura de la statia de cercetare Esperanza a venit la o zi dupa ce o temperatura inalta identica a fost inregistrata la o alta baza Argentineana, cunoscuta ca Baza Marambio, de asemenea localizata de-a lungul Peninsulei Antarctica. Interesant, in conditiile usoare ce s-au intamplat in timpul toamnei din Antarctica, nu in inaltimile verii.

Ambele aceste recorduri sunt cele mai calde temperaturi inregistrate pentru aceste locatii, in timp ce istoricul meteo, Christopher Burt scrie la Weather Underground, temperaturile inalte Esperanza intrec orice inregistrare a temperaturii, fie pe Peninsula, cat si pe continentul Antarctica in general. Date ale temperaturii sunt inregistrate inca din anii 1945.

Mai mult decat atat, stratul de gheata din Antarctica se dovedeste a fi mult mai dinamica decat au crezut oamenii de stiinta acum doua decenii in urma. Acest lucru inseamna ca oamenii de stiinta a climatului vor trebui sa creasca proiectiile ale nivelului global al marii.

One Response to Pana si in Antarctica se face cald

  1. la schimbarile astea de temperatura din ultima vreme nici nu ma mir ca se incalzeste si in Antarctica. ­čÖé

Faci un comentariu sau dai un r─âspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.