Munca de caritate si beneficiile sale

Munca de caritate si beneficiile sale

M-am documentat pe internet si am putut sa aflu faptul ca in America de exemplu, exista 1,4 milioane de organizatii nonprofit inregistrate pentru caritate, aproximativ 1 la fiecare 300 de oameni. In timp ce acest numar ar putea parea destul de mare, recesiunea pune tot mai multa presiune pe serviciile de comunitate decat a pus pana acum, in schimb, furnizeaza un numar in crestere de oportunitati de a face munca de caritate pentru cei ce vor sa fie voluntari. Fie ca vrei sa ai ceva experienta, vrei un job, vrei sa castigi abilitati sau iti face placere, iata cateva motive pentru care sa faci munca de caritate:

Semnificatia unui simplu gest

In graba de a trece prin toate prioritatile ce ne preseaza in fiecare zi, la munca, la scoala si acasa, este un lucru comun sa uiti sa oferi altora aprecierea pe care o merita. Cu toate acestea, cand vrei sa-ti ajuti fiica la teme, te concentrezi pe ea, aceasta iti arata ultimul eseu, iar tu nu eziti sa o incurajezi si sa-i zambesti. Un gest atat de simplu ca acesta ar putea sa faca mai multe pentru ea de cat a primit in ultima saptamana. Ceea ce vreau sa invatati din acest exemplu este ca sunteti mai buni in a ajuta pe cei din viata voastra, decat cei din afara acesteia.

Ofera inapoi comunitatii

Munca de caritate iti poate permite sa oferi inapoi comunitatii. Muncind cu o organizatie non-profit ce serveste ca segment a populatiei locale, iti ofera o oportunitate unica de a oferi inapoi comunitatii in care ai trait si ai lucrat. In orice fel esti implicat intr-un eveniment de caritate, creezi o conexiune personala cu acea persoana pe care o ajuti in mod direct.

O noua perspectiva

Muncind cu adolescenti care se afla in riscul de a fi cel mai usor loviti in timpuri economice cu siguranta iti va oferi o noua perspectiva. Taierile de buget ajung in scolile publice in aproape fiecare loc din lume, in timp ce profesorii predau.

Organizatiile non-profit care servesc educatia au nevoie de toti volunatrii care ii pot gasi pentru a reusi sa furnizeze o continuitate a serviciului pentru parinti si copii acestora. Aceste organizatii au de asemenea nevoie de ajutor cu evenimente si stranger de fonduri pentru a face fata.

Ajuta pe altii sa invete

Ai abilitatile necesare pentru aceste lucruri? Poti invata parintii sa gateasca mancaruri consistente reducand cheltuielile pe mancare. Mai mult decat atat, invata si adolescentii sa gateasca. Aceste abilitati vor tine o viata si vor furniza si beneficii de santate. Munca de caritate pentru voluntarii ce pot invata adolescentii si adultii noi abilitati pentru cariere sunt intotdeauna cautati. Cand incepi sa inveti pe cineva sa foloseasca Excel-ul pentru a-si face bugetul familiei, sau sa-si imbunatateasca abilitatile de scris, ii oferi abilitatile necesare pentru a obtine si a-si mentine un job.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.