Lucruri pe care nu stiai ca poti sa le faci cu Facebook Messenger

messenger

Poti sa faci o multime de lucruri cu Messenger, iar numarul lor creste progresiv. In cazul in care nu esti unul dintre oamenii care traiesc in bula albastra, noi am facut o lista de functii si comenzi  „ascunse”, de care s-ar putea sa vrei sa profiti la un moment dat.

Stim din ianuarie ca Facebook lucreaza cu dezvoltatorii de roboti de chat, iar recent am aflat ca numele proiectului e „bots on Messenger”.

Exista dezvoltatori care au primit acces timpuriu la areasta noua functionalitate. De exemplu, 1-800 Flowers permite utilizatorilor sa trimita flori unei persoane dragi doar prin mentionarea numelui acesteia. Sau CNN ar putea trimite un set de stiri care se potrivesc intereselor tale, sarind peste cele din afara lor.

Zuckerberg a explicat ca, gratie inteligentei artificiale si a limbajului natural, combinat cu ajutorul uman, oamenii vor putea vorbi cu robotii Messenger la fel cum o fac cu prietenii lor. Acestia pot oferi raspunsuri complexe, care includ imagini, linkuri și butoane call to action. Ii vei putea folosi pentru a face comenzi, rezervari la restaurant si nu numai.

Desi Facebook Messenger nu permite plata prin cardul de credit direct in fereastra de chat si în Romania, am putea sa ne asteptam la aceasta actualizare la un moment dat.  Chiar dacă Facebook Messenger nu e singura platforma cu chatbot, cei 900 de milioane de utilizatori ar putea sa o transforme in cea mai atragatoare.

De asemenea, Facebook lucrează la asistentul virtual M, care va fi un fel de Stiri cu ceva mai multa ingfluenta. Te va ajuta sa faci rezervari  la restaurant, sa cumperi lucruri si multe altele din aceeasi sfera. Momentan, M e valabil doar pentru un grup mic de oameni din San Francisco Bay, dar ambiția retelei sociale e sa il  faca accesibil tuturor.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.