Lucruri ce ar trebui ascunse de pe computer

Computer

Computerul tau stie o multime de lucruri despre tine, si in cateva click-uri cineva poate sa stie la fel de multe lucruri. Este foarte important sa-ti pastrezi viata digitala pe cat de confidentiala este posibil. De la fisierele protejate prin parola pana la foldere cu nume care te induc in eroare, pana la encriptare, exista o multime de modalitati sa-ti pastrezi informatiile in siguranta.

Dar in afara de lucrurile evidente, cum sunt fotografiile tale deochiate sau fimlele XxX, ce alte lucruri ar trebui sa ascunzi?

In primul rand ar trebui sa ascunzi listele de cumparaturi si cadouri, mai ales in sezonul sarbatorilor, pentru a nu-ti desconspira surprizele fata de cei dragi. De asemenea, nici facturile electronice, chitantele si declaratiile nu ar trebui sa fie lasate la vedere.

In al 2-lea rand nici informatiile personale, cum sunt copii ale documentelor tale importante nu ar trebui sa fie usor de accesat. Nu ar trebui sa lasati copii ale documentelor precum, certificatul de nastere, pasaport, permisul de conducere, buletin sau orice alt document ce ar putea fi folosit de altcineva.

Am mai vazut diferiti oameni ce isi lasa pe desktop-ul calculatorului, atat de la locul de munca, cat si pe cel de acasa, un document notepad cu toate username-urile si parolele de pe site-uri, dar si PIN-ul de la card pentru a nu le uita. Aceasta este o greseala foarte mare, fiindca oricine ar putea intra cateva secunde pe calculatorul tau si va afla foarte multe informatii personale, fiind capabil sa va foloseasca chiar si cardul.

In ultimul rand, nu ar trebui sa aveti documente usor de accesat de la locul de munca, fiindca ar putea sa va puna in dificultate daca sunt folosite de altcineva, ba chiar putand sa va pierdeti job-ul. Asa ca sfatul meu este sa aveti grija de documentele voastre si sa incercati sa nu lasati pe oricine in posesia calculatorului vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.