Libertatea pe internet restrictionata

Libertatea internetului

Libertatea internetului din jurul lumii a fost declinata pentru cel de-al 4-lea an la rand, in timp ce tot mai multe tari introduc masuri de cenzura online tot mai agresive, potrivit unor rapoarte de stiri. Al 5-lea raport anual, „Freedom of the Net 2014”, a fost lansat de organizatia independenta watchdog Freedom House saptamana trecuta si a aflat ca din cele 65 de tari evaluate, 36 au experimentat traiectorii negative in libertatea online intre Mai 2013 si Mai 2014. Acest lucru se intampla datorita factorilor precum retelele sociale blocate, supraveghere online agresive si ciberatacuri, intimidarea si aresturile jurnalistilor si activistilor digitali.

Rapoartele analizeaza 3 factori principali din fiecare tara, obstacole la accesul la internet, limiteaza la continut si violarile drepturilor utilizatorilor. Iran ramane tara cu cel mai jos grad de libertate a internetului, in ciuda sperantelor reformelor cand Presedintele Hassan Rouhani a luat birou in August 2013. In ciuda noii administratii a imbratisat retelele sociale, cetatenii Iranieni inca nu au acces la website-uri pe care guvernul le gaseste politic sensibile, cum este Twitter si Facebook.

Raportul a scos in evidenta autoritatilor Iraniene, condamnand oameni prin termeni de lunga durata pentru promovarea Sufismului online, printre alte activitati digitale. In mai 2014, 6 Iranieni tineri au fost arestati pentru inregistrarea unui videoclip dansand pe piesa lui Pharrel Happy.

In concluzie libertatea pe internet nu exista peste tot, ci este foarte restrictionata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.