marți, aprilie 16, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăStil de viataLocuri si CalatoriiLa vita e bella in calatorii prin Europa de Est

La vita e bella in calatorii prin Europa de Est

La vita e bella in calatorii prin Europa de Est.

Desi, pentru unii, Europa de Est are o imagine intunecata, turistii ajunsi aici ar putea avea surpriza unor locuri viu colorate, cu restaurante servind mancaruri imbietoare si oameni ospitalieri.

Tarile din estul Europei – destinatie pentru evrei

Multe filme apreciate cu importante premii – Lista lui Schindler, Pianistul, Fiul lui Saul, La vita e bella, Mr. Klein etc. – si promovate intens reconstituie fragmente din calvarul evreilor in al doilea razboi mondial, realizand o atmosfera cenusie pentru prezentarea Europei de Est.

Evreii care au plecat in al doilea razboi mondial refugiindu-se de deportari sau urmasi ai acestora revin sa viziteze tarile est-europene, multi alegand sa exploreze si România, iar de aici sa calatoreasca spre Auschwitz. Daca sunt turisti veniti de departe sau evrei refugiati veniti in vizita in Romania, acestia vor putea vizita si imprejurimile, iar agentiile turistice au oferte avantajoase si atragatoare pentru citybreak in Viena, Budapesta sau Praga, cu o zi dedicata vizitarii muzeului de la Auschwitz.

Transilvania – punct pe harta turistica a Europei de Est

Cuprinderea României intr-un circuit Auschwitz ar aduce multi turisti care au ca intentie principala vizitarea acestui loc, dar care si-ar dori si explorarea taramului lui Dracula, de exemplu. Fie sunt atrasi de Dracula, fie de povestea grea a Auschwitz-ului, turistii interesati de istorie sau impresionati de suferinta unor milioane de oameni ar putea fi convinsi sa parcurga un itinerariu cuprinzand cele doua puncte.

Turistii care aleg sa viziteze aceste obiective au, de obicei, un nivel intelectual peste medie, astfel incat oferta turistica ar putea sa devina si mai interesanta daca ar cuprinde castele cunoscute sau unele mai misterioase, cu povesti incarcate de istorii sau evenimente fantastice.

Varianta feminina a contelui Dracula este inscrisa in istorie, in cea reala, ca fiind contesa Elisabeta Bathory, care se imbaia cu sange de fecioara. Un punct turistic echivalent castelului de la Bran ar putea fi castelul de la Čachtice (Slovacia), unde a trait aceasta contesa, al carei proces pentru crime ar putea fi totusi doar o inscenare politica.

Cine calatoreste in tarile Europei de Est, mai ales pentru prima data, va aprecia obiceiurile conservate in aceste regiuni pline de istorie si peisajele care incadreaza cetati, biserici vechi sau chiar monumente ale comunismului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments