iOS 9 pe 16 septembrie

noul ios 9

noul ios 9 La evenimentul sau ce a avut loc in San Francisco, cei de la Apple au spus ca vor lansa iOS 9 pe 16 Septembrie, la 9 zile inainte ca noul iPhone 6S and 6S Plus sa fie pus spre vanzare. Lansarea celei mai noi versiuni de software mobile a celor de la Apple, pe care compania a anuntat-o cu trei luni in urma la Conferinta Mondiala a Dezvoltatorilor (Worldwide Developers Conference), urmareste o perioada publica unica de beta in care utilizatorii din afara programului traditional al dezvoltatorilor a companiei au fost capabili sa-l descarce si sa-l testeze.

IOS 9 va fi compatibil cu toate telefoanele de al iPhone 4S, toate dispozitivele iPod Touch de la cea de-a 5-a generatie si toate iPad-urile, de la iPad 2, iPad Air si iPad Mini. Una din caracteristicile premiera a lui iOS 9 este abilitatea predictiva ce poate sa-ti invete comportamentul de folosire obisnuit din timpul unei zile sau in anumite locatii. Cand parasesti locatia obisnuita pentru a te indrepta spre locul de munca, de exemplu, ar putea sa-ti aprinda muzica automat. De asemenea ar putea sa-ti incarce aplicatii sau contacte automat, depinzand cat de des le folosesti.

Alte noi caracteristici includ imbunatatirea vietii bateriei, o noua interfata pentru schimbarea aplicatiilor, o integrare mai buna a notitelor pe toate dispozitivele Apple, imbunatatiri a robotului Siri, directii de tranzic public si o noua aplicatie de stiri. iPad primeste si el imbunatatiri pe partea de interfata, cum ar fi caracteristici split-screen (ecran impartit) si video picture-in-picture.

Daca Apple isi urmeaza modelul obisnuit, iOS 9 va fi disponibil pentru descarcare fie prin aer sau iTunes pe 16 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.