duminică, aprilie 21, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăJocuriImportanţa jucăriilor în dezvoltarea copilului tău

Importanţa jucăriilor în dezvoltarea copilului tău

Trei aspecte ce ţin de mediul educaţional de acasă promovează educaţia copilului şi a limbajului acestuia:

  • Activităţi educaţionale, cum ar fi citirea unei cărţi în fiecare zi;
  • Calitatea părinţilor, ce se reflectă prin cât de dispuşi sunt să înveţe copilul;
  • Materiale educaţionale, ce pot fi jucării potrivite pentru vârsta lor şi cărţi.

Experienţele timpurii determină dacă arhitectura creierului în dezvoltare a copillui oferă o fundaţie slabă sau puternică pentru orice activitate educaţională din viitor.

Importanţa jucăriilor în dezvoltarea copiilor

Un studiu efectuat concluzionează faptul că joaca îmbunătăţeşte dezvoltarea timpuri de la 33% până la 77%.

Decenii de cercetări au documentat că joaca are un rol important în creşterea optimă, educarea şi dezvoltarea copilului de la o vârstă fragedă până la adolescenţă.

Aproape tot ceea ce trebuie să înveţe un copil în creştere este dezvoltat şi practicat prin intermediul jocurilor şi a jucărilor, cum ar fi abilităţi concrete, număratul, coordonare, abilităţi de vorbire şi abstracte, incluzând îmbogăţirea imaginaţiei, rezolvarea problemelor, planificarea şi altele.

Este adevărat că un copil ce arată o implicare mai mare în joacă va avea un scor mai mare de complexitate în efectuarea unor activităţi diferite ce implică funcţiile cognitive şi comunicare.

Copii competenţi se joacă mai mult şi prin intermediul jocurilor competenţa unui copil poate fi îmbunătăţită.

Copii jucăuşi sunt mai fericiţi, mai bine echilibraţi, mai cooperanţi şi mai populari cu colegii lor care se joacă mai puţin.

Ceea ce ar trebui să faci este să navighezi printr-un jucarii shop, pentru a vedea gama de jucării prezente şi disponibile pentru comandă, astfel încât să îmbogăţeşti numărul de jucării al copilului tău.

Mai mult decât atât ce poate fi mai uşor decât să comanzi jucarii online din confortul casei tale, cu copilul alături, permiţându-i să-şi aleagă jucăria dorită.

Copiii cu acces la o gamă mai mare de jucării bine alese au şanse să fie mai provocaţi şi mai stimulaţi, astfel vor atinge nivele mai mari de dezvoltare intelectuală.

Având la dispoziţie o gamă mai mare de jucării, te asigură că promovezi dezvoltarea întregului copil, ci nu anumite zone în detrimentul altora.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments