Iguala – Cimitirul Mexicului

Soldat Mexic

Viata in Iguala intotdeauna s-a deplasat cu un ritm deliberat. Localizat undeva in sudul Mexicului in coasta pacifica a statului Guerrero, orasul este cunoscut pentru istoria sa, a bisericii colorate protocaliu si copacii tamarind care ii imprumuta orasului Iguala porecla ” La ciudad Tamarindera”, orasul Tamarind. Desi capitala atat de aglomerata a Mexicului, cu o populatie de 20 de milioane de oameni se afla doar la 3 ore in Nord, aceasta zona este destul de pasnica. Multi oameni inca muncesc in camp si cina inca este vie cateodata cand o cumperi.

Pentru majoritatea mexicanilor cu toate acestea, Iguala a devenit nimic altceva decat liniste rurala. Spre sfarsitul lunii Septembrie, 43 de studenti au disparut misterios din zona. Studentii au calatorit cu buzul de la un liceu pentru a participa la un protest in Iguala unde sotia primarului vorbea. La un moment dat politia aparent a dus studentii la o tragere de arme sub ordinul primarului corupt, ce a fost prins impreuna cu sotia sa cu cateva saptamani mai tarziu.

Doi studenti si 3 participanti au fost ucisi in timp ce politia confrunta studentii intr-un schimb de focuri care a lasat urme de gloante pe cladiri. In urmatoarea zi, corpul unui student a fost aruncat pe strazi, iar intr-o declaratie oribila din partea criminalilor, pielea de pe fata sa fusese indepartata.

Ceea ce se intampla acolo este oribil, multi oameni au disparut si au murit. In timp ce se cereau raspunsuri, numarul 43 a devenit numarul miilor de alti oameni ce si-au pierdut deja vietile in razboiul drogurilor din Mexic. Mai mult decat atat numarul tine lipsa contabilitatii guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.