Google lanseaza stocarea de date nefolosite

Depozit

Google lanseaza stocarea de date nefolosite.

Cei de la Google au lansat o noua platforma de stocare pentru datele reci, cunoscute ca si date si informatii care sunt folosite foarte rar. Datele reci sunt de cele mai multe ori pastrate pentru motive legale sau motive de reglementare, asa ca serviciul este realizat in special cu afacerile in minte. Noua platforma, numita Google Cloud Storage Nearline, costa doar 0.01 $ pe GB in fiecare luna.

Potrivit unui post de pe blogul Google, organizatiile nu isi mai pot permite sa arunce date, si este critic sa realizeze analize si sa obtina inteligenta din piata, dar de asemenea acestia nu isi pot permite sa plateasca la suprapret volumele in crestere de stocare.

Poate nu va puteti imagina, insa exista deja astfel de servicii, si anume Amazon Glacier, avand preturi comparabile. Un mare avantaj pe care il are Google Nearline, cu toate acestea, este ca promite ca va dura doar cateva secunde sa iti accesezi informatiile. Cu Amazon Glacier, poate sa dureze cateva ore pentru a obtine informatii.

Nearline spera sa umbreasca liniile dintre spatiul online si cel offline, neluand in considerare partea de „aproape” din numele sau. Datele reci sunt de cele mai multe ori stocate offline pentru a economisi bani. Pastrand datele imediat fiind disponibile intr-un format online poate fi scump si riscand, asa ca Nearline ofera o optiune ce poate potential sa schimbe jocul pentru clientii care vor sa acceseze rapid informatii fara sa plateasca un pret mare.

One Response to Google lanseaza stocarea de date nefolosite

  1. cei de la Google nu stiu ce sa mai faca sa atraga lume… am observat ca din ce in ce mai putina lume uita de Yahoo sau de Astalavista ­čÖé

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.