duminică, aprilie 21, 2024

OnlineBlog.Ro

Excursie in Malta

Malta Imi doresc foarte mult sa fac o excursie intr-o tara ce se afla pe o insula. Cel mai mult mi-ar place sa merg in Malta. De ce Malta?

Malta este un loc cu o diversitate surprinzatoare si nu este deloc lipsita de istorie. Cunostintele precise despre trecutul acestei natiuni, in Anglia, cel putin, sunt limitate la faptul ca aceasta a facut o data parte din Imperiul Britanic (din anul 1814 pana in 1964) si a jucat un rol important in cel de-al 2-lea razboi Mondial, insa istoria Maltei poate duce pana in cel de-al 4-lea secol.

Fiind capitala, Valleta este orasul cel mai important al Maltei. Este un loc incantator, asezandu-se mandru pe o mica peninsula pe coasta de nord est a insulei prinicpale si fiind binecuvantat cu o istorie vizibila care a primit un statut de Patrimoniu Mondial UNESCO in anul 1980. Multe din aceste merite se datoreaza cu siguranta unui port pitoresc si zidurile ce s-au mentinut.

Valetta, plajele si statiunile iti vor captiva majoritatea atentiei in timpul unei cazari in Malta, dar arhipelagul are un numar de alte privelisti care merita sa fie cautate. Complexul de temple din Hagar Qim este asezat pe un deal la marginea sudica a insulei principale si nu ar trebui sa fie ratata de oricine care are chiar si cel mai vag interes in istorie.

Mdina este un oras medieval ce se afla in centrul insulei. Acesta a fost capitala Maltei si a fost casa palatului conducatorului in timpul vremurilor Romane.

Cea mai mica insula locuita, comino, este casa lagunei albastre, un loc fara nici un dubiu nemaipomenit, chiar daca, ca o atractie majora, nu este nimic mai mult decat neastamparat.

Daca nu cumva planuiesti sa ajungi acolo inotand, optiunile de a ajunge in Malta sunt destul de limitate. Aeroportul prinicpal este amplasat in Luqa, aproape de centrul insulei principale, locul potrivit din care poti ajunge oriunde te vei caza. Asa ca trebuie sa imi iau bilete de avion, cat mai repede daca vreau sa ajung in Malta.

Un articol scris intr-un ziar din Germania, ne spune mai multe despre Eurolines si biletele de avion.

De indata ce ati ajuns pe insula principala, totul este destul de simplu, exista o multime de taxiuri, preturile fiind destul de piperate, dar merita.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments