duminică, aprilie 21, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăStiri & AfaceriStiriEl Chapo evadat deja de doua ori din inchisoare

El Chapo evadat deja de doua ori din inchisoare

El Chapo evadat deja de doua ori din inchisoare.

El Chapo evadat deja de doua ori din inchisoareAnul trecut, Statele Unite ale Americii si fortele legii Mexicului au reusit una dintre cele mai mari victorii in „razboiul drogrilor”, si anume captura lordului drogurilor, Joaquin „El Chapo” Guzman.

Oficialii securitatii din Mexic au anuntat ca Guzman a scapat din inchisoare pentru a 2-a oara, folosind un tunel de 1,5 kilometri pe care l-a inceput in zona de dusuri a celulei sale. Acesta a fost vazut ultima data in zona de dusuri din inchisoarea de maxima securitate Altiplano, din afara orasului Mexico.

Comisia de Securitate Nationala, a spus intr-o declaratie ca Guzman a mers la dusuri la scurt timp dupa ora 9 dupa amiaza. Dupa ce i-au verificat celula, autoritatile au gasit-o goala, descoperind gaura ce ducea cu ajutorul unei scari in tunel, ce era iluminat, perforat de tevi PVC pentru ventilatie si echipat cu motocicleta pe sina pentru a-l ajuta pe Guzman sa evadeze.

18 angajati din diferite parti ale inchisorii Altiplano, 90 de kilometri in vestul orasului Mexico, au fost luati la intrebari. O vanatoare a inceput pentru capului cartierului puternic, Sinaloa, ce are o raspandire internationale si se crede ca, controleaza majoritatea punctelor de trecere majore pentru droguri de la granita Statelor Unite ale Americii cu Meixc.

Chiar si cand a fost capturat prima oara dupa ce a scapat, in 2014, Imperiul Cartierului Sinaloa al lui Guzman continua sa se intinda in Ameria de Nord, pana departe in Europa si Australia. Cartierul este foarte implicat in razboiul sangeros ale drogurilor ce a izbucnit in partile Mexicului in ultimul deceniu, curmand cel putin aproximativ 100,000 de vieti.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments