marți, aprilie 16, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăNeconventionalDezvoltare PersonalaCursuri autorizate, forma intermediara si scurta de invatamant care ofera un certificat...

Cursuri autorizate, forma intermediara si scurta de invatamant care ofera un certificat de calificare

In prezent, un absolvent de liceu teoretic (uman sau real) iese din scoala cu diploma de bacalaureat care ii permite sa dea examen de admitere la facultate si sa-si continue studiile, in rest nimic concret.

Mai multe calificari obtin cei de la liceele tehnologice, desi iau mai greu examenul de bacalaureat si calificarile nu au acoperire practica, deoarece in fapt nu se pricep in meseria pentru care au primit diploma de tehnician…

Saptamanile de practica sunt putin, sistemul de invatamant merge pe reproducearea cunostintelor teoretice, care sunt la o distanta rezonabila de practica. La fel se intampla si cu facultatea. Absolventul obtine o diploma, dar experienta in profesie (in ciuda atator ani de studiu) vine dupa angajare.

Tocmai de aceea actualmente cursuriautorizate.eu ofera o forma intermediara, scurta si sigura de dobandire a unei calificari , acoperind o arie vasta de profesii si tinand cont de cererea de forta de munca.

Studiile liceale tin 4 ani, iar cele superioare de licenta 3, la care se adauga obligatoriu cei 2 de masterat. Din pacate, dupa 9 ani de scoala multi oameni ajung direct in somaj, in loc sa iasa pe salariu dupa cum au visat. Cu un curs de calificare, parcurs in cateva luni, lucrurile nu stau la fel. Fiind recunoscute pe plan national si international, dupa finalizarea lor cursantul va gasi sigur un loc de munca.

Daca pentru celelalte forme de invatamant exista limite de varsta (nu te poti inscrie la liceu la 45 de ani), accesul la cursurile autorizate de calificare este nerestrictionat, ele putand fi parcurse si de catre oameni care mai au putin pana la pensie, dar au fost disponibilizati si au nevoie sa se intretina si sa-si completeze vechime.

In functie de pasiuni, oamenii pot opta pentru cursuri de vanzatori, bucatari, cofetari, resurse umane, protectia muncii si infirmiere. Multe dintre deprinderi folosesc nu numai castigarii existentei, ci si in familie. De pilda cursul de ingrijire bolnavi si batrani sunt utile si cand cei dragi sunt bolnavi. Daca am parcurs cu atentie modulele stim exact ce sa le spunem si cum sa ne purtam cu ei in astfel de situatii.

Cei care au facut cursuri de ospatari sau bucatari le exercita si in familie si intre prieteni, bucurandu-i pe cei dragi. La organizarea unor mese festive, ei vor fi ajutoare de nadejde si nu va mai fi nevoie sa se aduca personal din afara.

Oamenii bine orientati in viata fac mai multe cursuri autorizate pentru a avea mai multe posibilitati la angajare si studiaza impreuna cu membrii famiilor lor. In parteneriat activitatile de invatare se desfasoara mai usor.

Niciodata nu este tarziu sa te reorintezi professional cand nu gasesti un loc de munca sau cand o profesie aleasa mai demult te extenueaza!

Organizatorii iti pun la dispozitie cursuri profesionale si in orasul tau pentru a-ti facilita accesul la noile cunostinte si la posibilitatea de a-ti castiga usor existenta.

Desi am o profesie stabile si studii superioare fac un curs de calificare in resurse umane si sunt mandra de asta!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments