Iubitorii branzei si a cascavalului, iata un articol pentru voi. Ghidurile din anii 1980 ce spun oamenilor sa inceteze sa manance mancaruri cu grasimi, nu ar fi trebuit sa apara niciodata, dupa cum spune un nou studiu. Cercetarea publicata astazi de catre jurnalul medical Britanic, Open Heart, spune ca recomandarile, scoase in Anglia si in America dupa anii 1977, nu ar putea fi argumentate cu dovezi stiintifice.
Ghidurile dietetice ce tinteau catre reducerea bolilor de inima limitand consumul de grasimi, sfatuiau oamenii sa reduca din consumul de grasimi in general pana la 30 % din consumul total de energie si consumul de grasimi mai putin saturate panal a 10 % din consumul total de energie.
Studiul realizat de catre oameni de stiinta din Scotia si America, a revenit la studile vechi si a descoperit ca nu era nici o diferenta pentru pacientii ce au urmat diete cu grasimi reduse, fata de cei care nu urmau diete. Autorul principal al acestor studii, Zoe Harcombe, a spus intr-un interviu, ca intrucat oamenii au redus consumul de grasimi, exista o crestere in consumul de carbohidrati, consecinte care sunt cunoscute.
Aceasta a scos in evidenta ratele in crestere de oameni obezi si care au diabet de tipul 2 de la ghidurile publicate cu 30 de ani in urma. Asa ca nu mai stii ce sa crezi in ziua de azi.