Cat timp aloca femeile pentru moda?

Femeile se vor recunoaste in urmatoarea situatie: dulapul deschis, multe articole vestimenatre tisite in el, dar decizia ”ce sa imbrac” pare una imposibil de rezolvat. Dupa ce vor scotoci prin dulap, vor alege,  vor renunta la cateva haine si  intr-un final, vor decide ce sa imbrace. Un studiu recent a demonstrat ca femeile petrec aproape sase luni din viata pentru a decide ce sa poarte. Acest lucru inseamna ca femeile cu varsta intre 18 si 60 de ani petrec aproape 17 minute pe zi, sau patru zile pe an, analizandu-si propria garderoba.

Grijile pe marginea subiectului ”ce sa imbrac” stimuleaza un fenomen cunoscut sub numele de „furia pe dulap”. Conform studiului, 62 la suta dintre femei au accese irationale de furie.

Femeile se vor recunoaste in urmatoarea situatie : dulapul deschis, multe articole vestimenatre tisite in el, dar decizia ”ce sa imbrac” pare una imposibil de rezolvat. Dupa ce vor scotoci prin dulap, vor alege,  vor renunta la cateva haine si, intr-un final, vor decide ce sa imbrace. Un studiu recent a demonstrat ca femeile petrec aproape sase luni din viata pentru a decide ce sa poarte. Acest lucru inseamna ca femeile cu varsta intre 18 si 60 de ani petrec aproape 17 minute pe zi, sau patru zile pe an, analizandu-si propria garderoba.

Grijile pe marginea subiectului ”ce sa imbrac” stimuleaza un fenomen cunoscut sub numele de „furia pe dulap”. Conform studiului, 62 la suta dintre femei au accese irationale de furie. Nici barbatii nu sunt imuni fata de acest fenomen. Fiecare al treilea barbat se confrunta cu accese de ”furie pe dulap”, iar unul din cinci a recunoscut ca a aruncat hainele prin camera. Sondajul care a fost realizat de Marks and Spencer a chestionat 2.000 de barbati si femei. In urma cercetarii, s-a constatat ca 15 la suta dintre adulti spun ca ”ritualul de dimineata de alegere a outfitului” le-a ruinat, de multe ori, starea de spirit pentru tot restul zilei.

Timpul petrecut la alegerea hainelor este un motiv din zece din cauza caruia oamenii intarzie la locul de munca. Acelasi motiv este cauza cand o persoana   din 20 a ratat o intalnire.

Pe langa  aceste date, 21 la suta dintre femei au recunoscut ca ”ritualul” asociat deciziei ce sa imbrace le-a facute probleme cu partenerul .

De asemenea, studiul a constatat ca , desi garderoba britanicilor contine in medie cate 152 de articole vestimentare, doar 44 la suta dintre acestea sunt purtate in mod regulat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.