duminică, aprilie 21, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăNeconventionalBirotica & PapetarieCarti science fiction - imaginatie dincolo de limite

Carti science fiction – imaginatie dincolo de limite

Carti science fiction - imaginatie dincolo de limiteDomeniul science fiction intotdeauna a fost o latura a literaturii unde nu exista reguli legate de realitate, legate de legile naturii, de timp, spatiu, de posibil si probabil, a fost intotdeaun un loc unde putea sa se intample orice. Dupa cum ne spune si numele, science fiction acesta este o categorie fictiva ce se ocupa cu lucruri mai tehnice, stiintifice, diferite fata de literatura fantasy de pilda. Si acolo nu exista reguli, insa tonul, dinamica, personajele si actiunea au alte caracteristici.

Cartile science fiction te poarta in lumi incredibile, fantastice dar si practice oarecum. Toate lucrurile uimitoare, ce tin de fantastic din aceste carti sunt explicate cu ajutorul progresului stiintei, astfel chiar daca ne prezinta lucruri fictive ce trec de taramul realitatii noastre, avem, undeva in noi, speranta ca poate aceste lucruri s-ar putea intampla, prin progres stiintific si tehnologic. Imi plac mult cartile science fiction, si le recomand mereu cu placere. La PravaliaCuCarti gasesti carti science fiction de diferiti autori, preferatii mei sunt Orson Scott Card, Suzanne Collins, Frank Herbert si Arthur C. Clark. Pe langa acestia imi mai place mult Asimov, seria Fundatia este o piatra de temelie in domeniul science fiction. Insa cred ca seria mea prefera este Dune, a lui Herbert, nu doar ca element de science fiction ci si ca structura narativa si nuantare a personajelor.
Domeniul science fiction a trecut de mult din literatura in film si televiziune, unde a avut un impact major asupra culturii. De exemplu serialul science fiction star Trek din anii 1960 era bazat intr-un viitor indepartat, puternic tehnologizat, cu nave spatiale si tot felul de echipamente. Multe din aceste echipamente, care faceau parte doar din domeniul science fiction atunci au ajuns realitate cateva decenii mai tarziu, sub o forma sau alta.

Science fiction este un loc unde ideile unor oameni transformate in povesti ne descriu un viitor (de regula) posibil, din punctul lor de vedere. Povestile raman in domeniul science fiction, dar nu de putine ori, elementele stiintifice si tehnologice descrise ajung sa fie reale. Acesta este unul din motivele pentru care iubesc science fiction-ul, aceste carti pot fi si o fereastra pe viitor, vezi ce mai gasesti si tu printre aceste carti science fiction.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments