BMW revolutioneaza incarcatoarele masinilor electrice

BMW revolutioneaza incarcatoarele masinilor electrice

Cei de la BMW ar putea sa faca mai usor de condus masinile electrice din oras, cu ajutorul unor lumini de strada speciale care pe langa functia lor clasica, ajuta la incarcarea vehiculelor electrice. Tehnologia, numita „iluminare si incarcare” se va lansa in Munich urmatorul an. Un membru din conducerea BMW, Peter Schwarzenbauer a spus ca infrastructura care incarca este esentiala pentru viitorul vehiculelor electrice din oras. BMW a dezvaluit tehnologia la conferinta Eurocities in Munich saptamana trecuta.

Potrivit celor de la BMW, doua din felinarele de iluminat strada de urmatoare generatie vor fi instalate in Munich in anul urmator. Acestea vor caracteriza lumini LED asemanatoare cu cele din farurile masinilor impreuna cu statiile electrice BMW ChargeNow. Statiile de iluminat si incarcat ar putea revolutiona infrastructura electrica. Masini precum modelul celor de la BMW, i3, modelul Tesla III sau Nissan Leaf sunt populare, dar dureaza foarte mult pentru a se incarca, statiile pot fi putine si la distante mari.

Sistemul de iluminare si incarcare ar putea rezolva aceasta problema. Statiile se integreaza cu infrastructura electrica existenta, asa ca nu este nevoie sa construiasca un nou sistem de incarcare pentru oras. Ca un bonus pentru mediul inconjurator, LED-urile sunt mult mai eficiente energetic decat felinarele de iluminat obisnuite. BMW sustine ca vor reduce poluarea prin iluminar, fiindca vor ilumina zonele mai precis decat iluminarea traditionala, insemnand ca locuitorii apartamentelor din apropiere vor putea sa doarma mai bine noaptea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.