duminică, aprilie 21, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăStil de viataCasa si GradinaAlegerea tipului de centrala termica

Alegerea tipului de centrala termica

Centrala termica pe gazCentralele termice sunt una din cele mai favorabile optiuni de incalzire, dar exista mai multe tipuri de centrale termice care vin cu diferite calitati si defecte. Centralele termice de cele mai multe ori sunt formate dintr-un boiler sau o centrala, asezata in beci sau intr-o camera separata din casa, si caloriferele in care caldura este distribuita prin aburi calzi sau apa. Daca planuiesti sa iti instalezi o centrala termica in casa, cu siguranta va trebui sa alegi dintre centrale termice electrice, pe ulei sau gaz. La shop-einstal de exemplu, poti gasi tot felul de centrale termice.

In timp ce toate aceste optiuni iti vor pastra casa calda in final, exista cateva diferente in ceea ce priveste costul, intretinerea si instalarea. Spre exemplu, centrala termica pe gaz este mai convenabila.

Atat in ceea ce priveste costul instalarii si intretinerii, inainte de a indica faptul ca centrala termica pe gaz este cea mai buna algere pentru majoritatea proprietatilor pe care le detine. Aceasta este cea mai buna optiune de centrala termica, in timp ce este mai ieftina si mai convenabila findca nu necesita o soba locala. Incalzirea prin gaz, este mult mai flexibila si este practic disponibila oriunde. Pentru zone care nu furnizeaza gaz prin intermediul unei tevi, cum sunt zonele rurale, propanul este o alta optiune ce ar putea ajuta.

In timp ce ar putea sa mai existe exceptii, cum sunt zonele care nu au conexiuni principale cu gazul, centralele termice prin gaz sunt de obicei mai ieftine decat cele electrice si pe ulei. Pentru un sistem de centrala termica pe ulei, vei fi nevoit sa ai o soba elaborata de incalzire ce ar arde uleiul eficient, de asemenea si de un container urias de ulei ce ar suplimenta centrala cu ulei. Aceste containere de cele mai multe ori sunt instalate in beci sau afara, un lucru ce te ajunge mult mai scump daca te decizi sa ai un container ingropat in pamant unde nu este vizibil.

Centralele termice pe gaz necesita doar un cuptor de incalzire cu gaz ce de cele mai multe ori este mai ieftin decat un cuptor pentru ulei. Parerea mea este ca, cel mai avantajos lucru este sa intri pe un magazin online de instalatii termice si sanitare, cum este Shop-Einstal si sa iti achizitionezi o centrala termica pe gaz pentru a-ti incalzi casa, desi sunt disponibile, atat pe lemne, cat si pe curent.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments