1 din 2 Englezi vor dezvolta Cancer

Fumatul

Jumatate din toti copii nascuti acum in Anglia vor dezvolta cancer la un moment dat in vietile lor. Aceasta este noua descoperire facuta de centrul de cercetare de Cancer din Anglia, ce a fost publicat miercuri, in Jurnalul Britanic de Cancer.

In trecut, Cancer Research UK a spus ca unul din 3 oameni vor dezvolta aceasta boala, dar cu durata medie de viata crescand, organizatia a revizuit modul in care priveste aceste lucruri in timp ce varsta este cel mai mare factor de risc pentru majoritatea bolilor de cancer.

Profesorul Peter Sasieni, unul din autorii studiului, ce are sediul in Universitatea Queen Mary de la Londra, a spus ca, cancerul este in principal o boala de varstnici, cu mai mult de 60 % din toate cazurile diagnosticat la oamenii ce au varsta de peste 65 de ani. Acesta mai spune ca oamenii traiesc destul de mult fata de majoritatea, pana la un moment al Cancerului.

Cu toate acestea, oamenii pot reduce riscul renuntand la fumat, avand o dieta de mancare sanatoasa, exersand, limitandu-si expunerea la soare si band mai putin alcool. Numerele afiseaza ca este o diferenta destul de mare intre sexe.

Aproape 54 % din barbati vor dezvolta cancer, in timp ce sub 48 % dintre femei il vor dezvolta. Exista mai mult de 200 de tipuri de cancer. In Anglia, cancerul la ani, cancerul la plamani, cancerul la prostata si cancerul intestinal sunt 4 din cele mai comune tipuri de cancer. Mai mult de 330,000 de oameni din Anglia, au fost diagnosticati cu Cancer, in 2011, potrivit lui NHS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.