Vita Stroganoff

Ingrediente:
Orez
1 cana (300g) de orez integral cu timp de fierbere 10 min
sau orez basmati
1/2 legatura de cimbru proaspat
Muraturi
2 cepe mici
1 mana de castraveciori conservasi in otet
1 legatura de patrunjel
Stroganoff
300 g ciuperci
ulei masline
3 catei de usturoi
500 g muschi de vita fara grasime
1 lingurita cu varf de boia dulce
1 lamaie
1 strop de coniac
4-5 linguri cu varf de iaurt natural degresat
1 cana (300g) de orez integral cu timp de fierbere 10 min
sau orez basmati
1/2 legatura de cimbru proaspat
Muraturi
2 cepe mici
1 mana de castraveciori conservasi in otet
1 legatura de patrunjel
Stroganoff
300 g ciuperci
ulei masline
3 catei de usturoi
500 g muschi de vita fara grasime
1 lingurita cu varf de boia dulce
1 lamaie
1 strop de coniac
4-5 linguri cu varf de iaurt natural degresat
Intr-o cratita mijlocie, puneti 1 cana de orez, doua cani de apa clocotita, cimbrul, sare si piper, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba amestecand ocazional. Feliati cepele si castraveciorii in robotul de bucatarie, daca nu il aveti sau va este greu sa il scoateti din camara, puteti face asta cu mana 🙂 Tocati patrunjelul, amestecati-l cu un strop de otet de la muraturi si un pic de sare.
Incingeti tigaia/ castronul bine, puneti acolo uleiul, cateii de usturoi zdobiti si nedescojiti, rupeti si adaugati ciupercile, apoi doua treimi din muraturile feliate si patrunjel. Feliati muschiul de vita la grosimea de 1 cm si rasfirati pe el sare, piper, boiaua si coaja de lamaie rasa fin. Scoateti din tigaie ciupercile, apoi puneti doua linguri de ulei si fripturile, intr-un singur strat, intorcand periodic si lasand pana se fac aurii.

Stropiti fripturile cu coniac, aprindeti atent cu un chibrit , lasati flacarile sa se stinga, aduceti din nou ciupercile in tigaie, adaugand iaurtul, lasati compozitia sa dea in clocot.
Incepeti sa aranjati mancarea. Tranferati pe un platou orezul si afanati-l, iar deasupra aranjati vita Stroganoff si rasfirati muraturile ramase, ceapa (ar putea fi rosie) si patrunjel.
Lasă un răspuns