Vita Stroganoff

Ingrediente:

Orez
1 cana (300g) de orez integral cu timp de fierbere 10 min
sau orez basmati
1/2 legatura  de cimbru proaspat
Muraturi

2 cepe mici
1 mana de castraveciori conservasi in otet
1 legatura de patrunjel
Stroganoff
300 g ciuperci
ulei masline
3 catei de usturoi
500 g muschi de vita fara grasime
1 lingurita cu varf de boia dulce
1 lamaie
1 strop de coniac
4-5 linguri cu varf de iaurt natural degresat
11824067_692310787566475_274620775_n
Intr-o cratita mijlocie, puneti 1 cana de orez, doua cani de apa clocotita, cimbrul, sare si piper, acoperiti cu un capac si  lasati sa fiarba amestecand ocazional. Feliati cepele si castraveciorii in robotul de bucatarie, daca nu il aveti sau va este greu sa il scoateti din camara, puteti face asta cu mana 🙂 Tocati patrunjelul, amestecati-l cu un strop de otet de la muraturi si un pic de sare.
234

Incingeti tigaia/ castronul bine, puneti acolo uleiul, cateii de usturoi zdobiti si nedescojiti, rupeti si adaugati ciupercile, apoi doua treimi din muraturile feliate si patrunjel. Feliati muschiul de vita la grosimea de 1 cm si rasfirati pe el sare, piper, boiaua si coaja de lamaie rasa fin. Scoateti din tigaie ciupercile, apoi puneti doua linguri de ulei si  fripturile, intr-un singur strat, intorcand periodic si lasand pana se fac aurii.

11805766_692310780899809_321973168_n
Stropiti  fripturile cu coniac, aprindeti atent cu un chibrit , lasati flacarile sa se stinga, aduceti din nou ciupercile in tigaie, adaugand iaurtul, lasati compozitia sa dea in clocot.
11816035_692310774233143_585199049_n
Incepeti sa aranjati mancarea. Tranferati pe un platou orezul si  afanati-l, iar deasupra aranjati vita Stroganoff si rasfirati muraturile ramase, ceapa (ar putea fi rosie) si patrunjel.
11787330_692310770899810_1794089558_n

Adauga un comentariu

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: