27.1 C
New York City
duminică, august 14, 2022

Buy now

Viitorul se decide acum

Sunt un fan al energiei curate, verde, orice cuvant am folosi, energia regenerabila este viitorul nostru. Protejarea mediului inconjurator pare a fi un trend, o moda pe care o urmeaza unii oameni, insa sustenabilitatea noastra ca societate nu este un trend, este o tendinta spre viitorul ce ne asteapta. Adevarul gol-golut este ca noi traim intr-o societate dependenta de energie. Viata noastra nu ar putea functiona fara energie, fie ca vorbim de masina pe care o folosim zilnic, de apartamentul in care locuim sau aparatele pe care le folosim.

Astfel, am inceput de la o vreme sa apelam si la surse alternative de energie, surse care nu peste mult timp vor deveni unice si principale. Mori de vant, sisteme fotovoltaice off grid sau on grid, instalatii solare pentru apa calda, campuri intregi de panouri solare etc. Toate acestea reprezinta viitorul pentru ca sunt alimentate de surse inepuizabile, sau cel putin epuizabile in milioane de ani, lucru pe care nu il putem spune si despre combustibilii fosili.

Prima masina electrica a fost o gluma, un proiect visator, primul panou solar abia a functionat, insa astazi, dupa decenii de dezvoltare tehnologica, avem masini electrice de mare viteza, ce pot merge cu peste 200 de kilometri la ora, iar sistemele fotovoltaice si panourile solare sunt metode viabile ce pot sa iti sustina din punct de vedere energetic intreaga casa. Evoluam, dezvoltam si invatam si, incet incet, incepem sa realizam ca problema combustibililor, problema energiei, nu mai este ceva la care va trebui sa ne gandim pe viitor, sau la care va trebui sa gasim o solutie peste cateva generatii. Este o problema actuala, ce exista si va continua sa existe in timpul vietii noastre si a copiilor nostri.

Panourile solare sunt o investitie mare si poate te gandesti ca mai bine platesti in fiecare luna factura la curent, dar o astfel de gandire e pentru moment si lasi viitorul uitarii. La fel ca si problema conbustibililor fosili, si ce se va intampla cand rezervele se vor epuiza, cand oamenii spun “nu imi pasa, eu nu voi mai fi atunci”, si investitia intr-un sistem fotovoltaic tine de a privi lucrurile mai departe de momentul actual, mai departe de tine ca si persoana.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Stay Connected

3,432CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles