Tortul cu mascarpone si capsuni are, in ciuda aparentei spectaculoase, o reteta simpla, care nu necesita deloc gatire. Singura grija trebuie acordata ingredientelor.
Aveți nevoie de:
30 piscoturi
12 bucati de capsuni
1 pahar de mascarpone
1/2 pahar frisca lichida (minim 23% grasime)
1/4 pahar de zahar pudra
Mod de preparare:
1. Fructe se amesteca cu o cana zahar pudra si se strivesc usor cu furculita pana se face ceva zeama.
2. Branza mascarpone se amesteca cu zahar pudrasi frisca lichida.
3. Puneti hartie de copt pe fundul tavii si pe laterale, ca sa va fie mai usor sa o desprindeti. Rupeti piscoturile in bucati aproximativ egale. Puneti-le direct intr-o tava (de 28 cm) cu inel detasabil.
4. Peste primul strat de piscoturi puneti un strat subtire de fructe cu zeama (practic acestea vor inmuia piscoturile) si apoi un strat de crema de mascarpone.
5. Ornati cu fructele proaspete. Fructele de ornament pot varia in functie de preferinte: capsuni, zmeura, afine ori chiar boabe de rodie.