27.1 C
New York City
duminică, august 14, 2022

Buy now

Topul celor mai slabe parole

Se pare ca nici Mark Zuckerberg nu a scapat de vizita unor hackei, care au reusit sa ii compromita conturile de Twitter si  Pinterest datorita parolei foarte slabe pe care acesta o folosea in ambele conturi. Parola cu pricina, „dadada”, a fost gasita de atacatori in baza de date cu conturi de LinkedIn compromise care a fost publicata lunile trecute pe internet.

Zuckerberg nu este, singurul utilizator de LinkedIn care foloseste o parola foarte slaba. Din baza de date mentionata  mai sus au fost extrase cele mai slabe 10 combinatii folosite pentru securizarea conturilor de pe reteaua profesionala de socializare. Pe baza acestora Statista si Business Insider au realizat un infografic.
Cea mai populara parola slaba folosita pe LinkedIn, folosita pentru 750.000 din cele 117 milioane de conturi compromise, este „123456”. Top trei este intregit de „linkedin” si „password”.
Ca sa va faceti o idee, aflarea parolei „dadada” printr-un atac de tip brute force (sunt folosite programe software care genereaza combinatii pana cand  o gasesc pe cea corecta ) se face in doar 27 de secunde.
In cazul in care aveti aceeasi parola la mai multe conturi online, schimbati-o si  folositi combinatii diferite pentru fiecare caz in parte. O parola puternica trebuie sa contina minim opt caractere, litere mari si mici, cifre si simboluri. In cazul in care nu aveti inspiratie, puteti folosi programe de administrare de parole, precum LastPass sau 1Password. Acestea pot genera automat combinatii foarte sigure.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Stay Connected

3,432CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles