marți, iulie 23, 2024
No menu items!

OnlineBlog.Ro

AcasăStil de viataEducatieTehnologia nu are o imagine buna

Tehnologia nu are o imagine buna

Tehnologia la muncaBelinda Parmar, CEO si fondatorul lui Little Miss Geek si Lady Geek, a spus intr-un panou de la conferinta +SocialGood UK, organizata in Londra astazi, ca tehnologia are o problema cu imaginea.

Intr-o conversatie cu Brothers for All cofounder Robyn Scott, CEO-ul Tech City UK Gerard Grech, CEO-ul grupului BT Gavin Patterson si editorul pe Anglia al publicatiei Mashable Blathnaid Healy, Parmar a discutat lipsa de fete in STEM, citand declinul numarului de femei din rolurile tehnologiei, atat in Statele Unite ale Americii, cat si in Anglia.

Pana in anii adolescentei, fetele in special, si-au facut alegerea, daca te iei dupa studii, acestea considera ca tehnologia este plictisitoare. O fata de 13 ani, i-a spus o data lui Parmar ca ar prefera sa lucreze in salubritate decat sa lucreze in tehnologie. Parmar a adaugat ca ceea ce fac ei nu este sa lucreze. Trebuie sa normalizeze acest lucru si sa-l faca sa para ceva de viata cotidiana.

Anglia a inceput sa faca deja acest lucru. De fapt, este una din singurelel tari din lume ce a introdus codarea obligatorie in planul claselor primare cu unii incepand sa faca acest lucru de la 5 ani.

In concluzie, creativitatea trebuie sa fie introdusa in astfel de programe, pentru ca fetele, dar si baietii sa fie interesati de aceste lucruri inca de mici.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments