O reteta perfecta pentru zilele friguroase. Modalitatea de preparare a supei merita toate eforturile, si are vei obtine un rezultat foarte delicios.
Ingredientele necesare:
- 500 g dovleac curatat
- 1 ceapa medie
- ¼ radacina de telina
- 1 morcov mediu
- 3-4 cartofi medii
- 1 l bulion de pui sau de legume
- 200 ml frisca de 15% grasime
- sare, piper negru proaspat macinat
- ulei de masline
- oregano (sau alte ierburi aromatizate dupa gust)
- parmezan (pentru servire)
- seminte de dovleac (pentru servire)
Pentru inceput curatam dovleacul de seminte si coaja. Curatam legumele. Ceapa, radacina de telina si morcovul le taiem cuburi medii, iar cartofii si dovleacul – cuburi mai mari. Incingem la foc mediu un castron si calim pe ulei de masline ceapa, radacina de telina si morcovul pentru aproximativ 3 minute.
Adaugam cartofii si dovleacul si lasam totul la foc pentru inca 2 minute. Turnam bulionul pana la nivelul legumelor si lasam acestea sa fiarba aproximativ 15 minute sau pana cand cartofii sant gata. Cu ajutorul blenderului maruntim legumele pana cand supa capata consistenta unei creme fine. Adaugam frisca, sarea, piperul negru proaspat macinat si ierburile aromatizate dupa gust. Mixam totul cu blenderul si lasam supa la foc incet pentru aproximativ 5 minute, amestecand supa din cand in cand.
*se recomanda a se amesteca pentru a evita lipirea acesteia de fundul castronului.
Supa-crema de dovleac este gata si se serveste cu parmezan ras si seminte de dovleac.