Studii ce determina sansele de a deveni alcoolic

Alcoolism

AlcoolismIndiferent daca iti place sau nu, gustul de aclool ar putea fi in genele tale, dupa cum sugereaza noi cercetari.

In studiu, oamenii cu o versiune de gena receptor de gust amar au spus ca au gasit alcoolul ca avand un gust mai putin amar decat cei cu versiuni diferite de gene, potrivit descoperirilor de astazi din jurnalul de alcoolism, cercetari clinice si experimentale.

S-a descoperit ca cele doua gene care au fost asociate in trecut cu consumul de alcool, s-au asociat de asemenea cu diferentele de perceptie a etanolului. Motivul pentru care aceasta cercetare este semnificativa este fiindca umple acest gol, din cauza faptului ca nimeni nu a aratat in laborator ca alcoolul are gust diferit depinzand de ce versiune de gena ai.

Oamenii carora li se pare gustul de alcool mai putin amar par mai inclinati sa inceapa sa il consume, ceea ce ar putea avea implicatii pentru a-i identifica pe cei care risca sa devina alcoolici. Gustul de alcool pare sa nu conteze pentru cineva care este deja dependent de alcool. Totusi geneticile gusturilor ar putea fi un factor de risc important inainte ca cineva sa devina dependent.

Oamenii au 25 de gene care intra la categoria de receptori de gusturi pe limba care percep gustul amar. Dr. John E. Hayes a spus ca el si colegii sai s-au uitat la variante in 2 dintre aceste gene, numite TAS2R13 si TAS2R38, la 93 de oameni sanatosi a stramosiei Europene, de asemenea la o varianta de gena numita TRPV1, ce se traduce ca fiind un receptor implicat in a simti senzatiile de usturime si arsuri din gura.

Participanti de la acest sutdiu au votat intensitatea in general a unei bauturi care avea 16% alcool, bautura pe care o tineau in gura si apoi o scuipau, si le-au notat senzatiile de gust pentru trei minute dupa ce un bat cu vata imbibat in 50% din solutia alcoolului era aplicata in spatele limbii lor.

Adauga un comentariu

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: