Cu totii stim ca pestele este o mancare foarte sanatoasa si ca ar trebui sa consumam aproximativ doua-trei portii pe saptamana.
Somonul este este un peste foarte gustos, cu un continut mare de nutrienti precum acizi grasi omega 3, proteine de calitate si minerale. Mai jos gasiti o reteta destul de simpla pentru somon cu legume la cuptor. Poza nu este tocmai cea mai reusita pentru ca in general timpul este limitat si incerc sa nu pierd prea mult timp cu acestea. Totusi, gustul este unul foarte bun.
Ingrediente:
- 4 lamai
- 1 ceapa alba
Pentru soteul de legume
- 600 g cartofi
- 2 dovlecei
- sparanghel
- 50 g unt
- 2-3 ardei
- sare grunjoasa
- piper
- 4 medalioane somon
PREPARARE
1. Medalioanele de somon se trec printr-un jet de apa rece, apoi se lasa sa se scurga in sita. Se condimenteaza cu sare si piper. Se incinge gratarul si se unge cu ceapa alba.
2. Se taie lamaile felii si se condimenteaza cu sare grunjoasa. Se pune un strat de lamai, iar deasupra se pun medalioane de somon si se acopera cu un alt strat de lamai.
3. Se lasa sa se inabuse la foc mediu si sa se rasucesc la intervale mici de timp. Spre sfarsit, se scot feliile de lamaie si se mai lasa somonul 5-10 minute sa se rumeneasca.
4. Se curata si se spala legumele. Cartoful se opareste in apa cu sare si apoi se desface buchetele. Se topeste untul si se inabuse dovleceii taiati cubulete, ardeii si cartofii fierte. Se condimenteaza cu sare si piper si se servesc cu somonul fript. Se orneaza cu feliute de lamaie.