Siguranta copiilor in masina inseamna scaune auto

Siguranta copiilor in masina inseamna scaune auto

 

Siguranta copiilor in masina inseamna scaune auto.

Scaunul de masina pentru copii nu este un moft. Parintii trebuie sa constientizeze faptul ca achizitionarea unor scaune auto pentru copii reprezinta un element important  pentru siguranta celui mic in masina.

Chiar daca multi parinti considera ca un scaun auto pentru copil nu este o necesitate, ar trebui sa se gandeasca mai bine. Ei ar trebui sa fie constienti de faptul ca in masina copiii sunt expusi pericolului chiar daca sunt tinuti in brate. Pe langa acest lucru, calatoria intr-un scaun special va fi mai confortabila si mai sigura pentru coloana bebelusului. Acestea sunt concepute intr-un anumit fel in care le ofera copiilor o pozitie naturala si potrivita atunci cand calatoresc in masina.

Diferitele scaune auto pentru copii sunt potrivite si pentru belebusi inca din primele luni de viata si pana la o varsta inaintata. Reprezinta un ajutor pentru parinti, deoarece atunci cand copilul calatoreste va fi in siguranta pe tot parcursul drumului. Singurul dezavantaj si unul din cele mai mari probleme pe care le intampina parintii atunci cand opteaza pentru un astfel de accesoriu, este pretul. In multe cazuri, bugetul nu le permite sa il achizitioneze si considera ca oricum nu vor calatori atat de mult cu cel mic.

Atunci cand sunt montate, scaunele auto trebuie pozitionate si montate corespunzator. In cazul bebelusilor, scaunele auto trebuie asezate la o inclinatie de 30-45 de grade. Este foarte important acest aspect pentru a nu bloca fluxul respiratiei; bebelusii nu isi pot mentine capul ridicat sau il pot misca foarte putin, iar caile respiratorii pot fi blocate in cazul in care capul e prea adancit in piept. O alta particularitate aparte a acestor scaune auto pentru bebelusi  este pozitionarea fata de directia de mers. Este indicat ca pana la varsta de 9 luni copiii sa fie asezati in masina cu spatele catre directia de mers. Un astfel de scaun auto este recomandat sa se instaleze pe bancheta din spate, dar se poate instala si pe scaunul din dreapta. Daca este instalat pe bancheta din fata, este necesar ca airbagul sa fie dezactivat.

Principalele caracteristici ale scaunelor auto:

  • centura de siguranta in trei puncte
  • protectii moi si confortabile pentru umeri
  • husa detasabila

Parintii care cauta scaune auto trebuie mai intai sa le aleaga pe acelea care se potrivesc cel mai bine nevoilor fiecarei familii, iar apoi trebuie sa se asigure ca acestea sunt instalate corespunzator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.