Se zvoneste ca Twitch va fi achizitionat

Twitch TV

Se zvoneste ca Twitch va fi achizitionat.

De ce ar vrea YouTube si Google un website cunoscut cu difuzarea jocurilor video? Aceasta este intrebarea de pe buzele multora, dupa mai multe rapoarte ce zic ca gigantul tehnologiei este in negocieri pentru achizitionarea Twitch la o suma de 1 miliard de dolari.

Ce este mai exact Twitch?

Twitch este o platforma video care permite jucatorilor sa distribuie ce joaca live milioanelor de spectatori. Compania a fost desprinsa din Justin.tv in 2011 de Emmet Shear si Justin Kan. In ciuda diferitelor obstacole tehnice ale difuzarii videoclipurilor live a jocurilor in acel timp, toata lumea ce a dorit sa-si difuzeze jocurile, trebuia sa aiba un hardware de ultima generatie si o conexiune la internet grozava.

Twitch a crescut foarte rapid, chiar si in primul sau an. In martie 2012, 9 luni dupa ce a fost creat, Twitch avea deja 16 milioane de vizitatori uncii lunar si crestea aproximativ 11% pe luna. In septembrie 2012, compania a primit 15 milioane de dolari in fonduri, urmate de altele 20 de milioane de dolari in 2013.

Chiar vor oamenii sa se uite la alti oameni jucandu-se jocuri video?

Da, vor acesti lucru. Twitch a crescut acum pana la 45 de milioane de utilizatori activi lunar. Are mai mult trafic in timpul orelor de varf, decat Hulu, Facebook, Valve, Amazon, Pandora si Tumblr, potrivit datelor stranse in februarie. Statisticile Twitch din 2013, 58% din utilzatorii sai se uitau 20 de ore sau mai mult pe saptamana. Twitch are o medie de 540.000 de spectatori unici, fiind mai buni ca multe retele prin cablu care sunt populare cu un demografic mai tanar cum ar fi MTV, ce detine 465.000 de spectatori si SyFy, ce au 464.000de spectatori.

Ce jocuri urmaresc utilizatorii?

Interesul utilizatorilor de pe Twitch este mare si variat, dar cateva zone au iesit din comun.

  • Creative Experiments – In luna februarie, mai mult de 10.000 de oameni s-au unit pentru a juca un singur joc de Pokemon intr-un eveniment care a durat 3 saptamani pentru a fi complet. Twitch Plays Pokemon, era chat-ul serviciului video care permitea vizitatorilor sa directioneze actiunea in timp ce scriau comenzi pentru personajul principal al jocului. Rezultatul a fost atat haotic, cat si fascinant.

  • Minecraft – Minecraft este unul din cele mai mari jocuri ale lumii, cu 50 de milioane de descarcari pe PC, Xbox, Playstation 3 si mobil. Asa ca exista un motiv pentru acest joc, un mediu de joaca urias al blocurilor de constructie, dar este si unul din cele mai populare de pe Twitch. Acesta are 10.000 de jucatori care transmit zilnic.

  • E-sports – Gaming-ul competitiv este in tinerete, si jocurile conduc la cel mai mare turneu, de asemenea si la cele mai mari alegeri de pe Twitch. Acestea includ League of Legends, Dota 2, Call of Duty.

De ce ar vrea YouTube o companie de difuzare a jocurilor?

Youtube s-a jucat cu videoclipurile live, difuzand evenimente majore de stiri cum ar fi dezbaterile prezidentiale si olimpiada de vara. Dar compania este destul de inceata la party-urile generate de utilizatori de difuzare video, oferind optiunea aceasta tuturor din decembrie.

Cu toate acestea, YouTube este constient de cat de importanti sunt gamerii. Canalul cu cei mai multi abonati YouTube este PewDiePie, gamerul suedez ce creeaza videoclipuri amuzante cu el insusi jucandu-se jocuri. Cateva alte canale mari de gaming nu sunt cu mult in urma.

Ramane de vazut daca aceste lucruri sunt adevarate, si ce se va intampla daca Twitch va fi achizitonat de Youtube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.