vineri, februarie 23, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăStil de viataSanatateSe recomanda vizitele la stomatolog?

Se recomanda vizitele la stomatolog?

Se recomanda vizitele la stomatolog? Vizitele periodice la stomatolog asigura sanatatea pe termen lung si costurile mai mici pe termen lung. Specialistii de la clinica stomatologica Bucuresti explica de ce sunt recomandate vizitele periodice la stomatolog in scop preventiv.

Se recomanda vizitele la stomatolog?

Sunt numeroase persoane care nu ajung niciodata la un cabinet stomatologic fara sa aiba nevoie si mai ales fara sa aiba urgente. Pe langa aceste urgente, stomatologii pot lucra si in scop preventiv. Este recomandat ca vizitele periodice la cabinetul stomatologic sa aiba loc din urmatoarele motive:

Preventia la clinica stomatologica Bucuresti

Cariile dentare sunt afectiuni ale structurilor dentare, care nefiind tratate la timp vor afecta totodata si pupla dentara si vor genera durere, infectie si inflamatie. Aceasta perioada de adancire si de dezvoltare a cariei variaza tinand cont de latura genetica, de alimentatie si de igiena pacientului intre 4 ani si 6 luni.

Pentru inceput, pacientul poate sanu simta nimic la respectivul dinte. Ulterior caria va ajunge aproape de pulpa dentara si dintele va fi sensibil la rece. sensibilitatea va trece rapid dupa ce stimului este indepartat. In cea de a treia faza dintele este sensibil si la rece dar si la alimentele dulci, sensibilitatea disparand imediat ce a fost indepartat stimulul.

In cea de a parta faza dintele va ramane sensibil si dupa ce se indeparteaza stimulul pentru o perioada de timp variabila. Din etapa aceasta, nervul va trebui sa fie scos. In ultima faza dintele va durea de la sine, fara stimuli iar la final va durea continuu indiferent de calmantele luate.

Atunci cand apar cariile se recomanda o vizita in clinica stomatologica pentru ca pacientul sa primeasca tratament preventiv, inainte ca problema sa se extinda si sa afecteze mai multe structuri dentare. Nu se recomanda ignorarea problemei pentru ca in cele din urma se poate ajunge inclusiv la pierderea dintelui.

Un alt motiv pentru care se recomanda vizitele la cabinetul stomatologic este analizarea tuturor structurilor existente in cavitatea bucala. Se face referire in sensul acesta la problemele structurale cum ar fi parodontoza, cand gingiile sunt afectate, se retrag si lasa foarte mult din radacina la vedere si expusa.

Tot stomatologul este si cel care poate sa descopere formatiuni tumorale sau abcese la nivelul caviatii bucale. In functie de modul in care se prezinta tesutul, cu ajutorul stomatologului se pot obtine cele mai bune si mai importante raspunsuri la intrebari importante legate de integritatea anatomica a tuturor formatiunilor si de starea de sanatate generala.

Preventia este cel mai important motiv pentru care se recomanda vizitele periodice la clinica stomatologica. In momentul in care totul este tratat la timp si costurile vor fi mult mai mici pentru fiecare interventie, ceea ce este foarte important pentru toti pacientii.

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments