Samsung Galaxy are o bresa de securitate

Galaxy S6

Aveti un dispozitiv Samsung Galaxy? Sansele sunt mari sa aiba o bresa de securitate care permite atacatorilor sa instaleze un malware cu care sa iti asculte apelurile si nu poti face nimic in aceasta privinta.

O firma de securitate ce are baza in Chicago, NowSecure a publicat un raport sustinand ca exista un bug in softwareul de tastatura Swift, preinstalat pe mai mult de 600 de milioane de dispozitive Samsung, permit unui hacker de la distanta, ce este capabil sa controleze traficul de retea a unui utilizator sa execute un cod arbitrar pe telefonul utilizatorului.

Pentru a inrautati lucrurile, daca telefonul tau are software-ul Swift, este imposibil sa-l dezinstalezi, asa ca bresa poate fi exploatata chiar daca nu folosesti programul. Swift ruleaza in context privilegiat pe telefon, asta insemnand ca poate avea acces la majoritatea din functiile sale. Exploatand aceasta vulnerabilitate, un atacator poate instala in secret un malware pe dispozitivul utilizatorului, accesand camera dispozitivului, microfonul si GPS-ul, ascultand apeluri sau mesaje, schimband modalitatea in care se comporta alte aplicatii sau chiar furand mesaje sau fotografii.

NowSecure sustine ca ar fi atentionat Samsung de aceasta vulnerabilitate in luna decembrie al anului 2014. Vestea buna, este ca Samsung a inceput sa furnizeze un patch operatorilor de retea la inceputul anului 2015, insa nu se stie cat de multi chiar le-au furnizat patch-urile utilizatorilor sai.

Lista dispozitivelor potential vulnerabil este infioratoare, incluzand Samsung Galaxy S4 mini, S4, S5, ba chiar si Samsung Galaxy s6. Intrucat Swift nu poate fi dezinstalat, cea mai buna modalitate sa scapati de bresa de securitate, este sa evitati retelele Wi-Fi nesecurizate sau sa folositi un alt dispozitiv mobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.