Salubritatea este cheia

Dintre multele lucruri care alcatuiesc un oras sanatos, conditiile de viata sanatoase sunt foarte importante. Salubritatea este o conditie fundamentala pentru dezvoltare. Nu este sigura problema in a pastra un oras curat, este de asemenea o problema economica si sociala de a creste productia si promovarea unei vieti bune.

O lipsa de salubritate corespunzatoare contribuie la moartea milioanelor de copii sub un an in fiecare an. Pe langa acest lucru, aproximativ 50 de boli sunt asociate cu o salubritate slaba.

Bolile ce au legatura cu salubritatea sunt printre cauzele majore de morti in India si in majoritatea tarilor cu venit mic.

O problema pentru salubritate implica nu numai sistemele de eliminare ale deseurilor, aprovizionarea cu apa si reteaua de canale, dar si patrimoniu geologic bogat. Toti acesti factori trebuie luati in considerare in India si sunt pe departe de a fi implementati.

Orasele si satele noastre nu sunt curate, gramezile de gunoi si cantitatea mare de oameni ce isi fac nevoile pe pereti, terenurile degradate si padurile distruse, ne arata faptul ca exista o boala pentru oamenii ce traiesc in astfel de locuri.

O data cu expansiunea rapida in populatiile urbane, scopul pentru defecare deschisa a fost redus si astazi, sectiuni mari ale populatiei traiesc in mahalale. Probleme comparabile cu cele semnalate de mine mai sus exista in majoritatea oraselor mari.

Este foarte important ca un oras sa aiba o buna salubritate, iar daca nu ne putem imagina cine se ocupa de salubritate, putem intra pe www.vidanjari-desfundari-salubritate.ro

Cei de la Vidanjari-Desfundari-Salubritate se ocupa cu a oferi serviciile pe care le putem observa inca din titlu, vidanjari, desfundari si salubritate. Nu cred ca puteau sa aleaga un nume mai bun pentru a ne arata ceea ce fac pentru noi.

Potrivit recensamantului din anul 1991 realizat in India, spre exemplu, doar 10% din populatia rurala aveau acces la facilitati sanitare. Intr-un sondaj realizat pe 210 orase in 11 state si 3 teritorii unite din India, s-a descoperit faptul ca doar 27% dintre oameni din 12,8 milioane de gospodarii aveau facilitati sanitare si o treime din toate gospodariile, adica 10,4 milioane de gospodarii nu aveau toaleta deloc.

Gandeste-te cat de importanta este curatenia, salubritatea si buna vointa in a pastra departe bolile care sunt atrase o data cu lipsa curateniei si cu a trai in mahalale. Multi oameni nu au conditii de viata de lux, insa asta nu inseamna ca nu ar trebui sa se ingrijeasca si nu ar trebui sa faca un sacrificiu pentru a avea macar o toaleta in casa si un coltisor in care sa se spele.

Este foarte important sa avem grija de corpurile noastre si de sanatatea noastra, inca din timp. Nu trebuie sa ne batem joc de corpurile noastre, cand avem sansa zilnica de a ne spala de a avea un acoperis deasupra capului si de a ne mentine un stil de viata sanatos si curat. Gandeste-te ca multi oameni nu au aceste posibilitati datorita locului in care traiesc, asa ca fii recunoscator si profita de ceea ce ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.