duminică, februarie 25, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăTehnologieStiriRobotul ce construieste case

Robotul ce construieste case

Hadrian RobotulO companie din Australia de Vest are un robot care poate aseza 1,000 de caramizi pe ora si poate construi cadrul unei case obisnuite in sub 2 zile. Robotul este inca in stadiu de prototip, dar Fastbrick Robotics spera sa aduca o masina comerciala pe piata in urmatorii ani.

Robotul se numeste Hadrian si a fost numit dupa un imparat antic Roman, Hadrian, ce avea un capriciu pentru constructii. Acesta a construit multe ziduri pentru Romani.

Tehnologia a fost dezvoltata de Mark Pivac, un inginer aeronautic si mecanic, fiind in acelasi timp si CTO-ul (Chief Technical Officer) companiei. Cu mai mult de 7 milioane de dolari cheltuiti in cercetare si dezvoltare, Hadrian este capabil sa ia un pachet de caramizi si sa se descurce, sa proceseze si sa le intinda fara ajutorul omului. Un computer 3D a ajutat cu fisiere de design ce asigura taieturile masinariei, rutele si sa aseze caramizi la un nivel mare de acuratete folosind un brat de 28 de metri telescopic.

Hadrian poate sa se descurce cu aproape orice dimensiune de caramida de pe piata. Dintr-o pozitie de set, poate sa ia in considerare rute de canale pentru structurile electrice si sanitare ce trebuie sa fie asezate in pereti, de asemenea pentru geamuri si usi.

Hadrian ar putea taia dramatic din timpul de constructie al unei case obisnuite. O casa obisnuita necesita aproximativ 15,000 de caramizi pentru a fi construita si de obicei dureaza de la 4 pana la 6 saptamani pentru a fi terminata cu un mod de lucru obisnuit, in timp ce Hardian poate s-o construiasca in 2 zile. Daca ar avea succes, robotul ar putea reduce din costurile de constructii a caselor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments