Daca de Craciun desertul de baza e cozonacul nostru cel de toate zilele, de Revelion piesa centrala este, de obicei, un tort. Anul acesta iti sugeram sa lasi reteta aceea de tort pe care o faci de cativa ani incoace si sa incerci una din cele 4 variante inedite si extrem, extrem de gustoase de torturi de mai jos. Nu sunt deloc complicate, sunt extrem de gustoase si iubite in toata lumea si, cel mai important lucru, se fac atat de usor incat si celui mai nepriceput om ii vor iesi exact ca la cofetarie.
Tort diplomat cu piersici din compot
Foarte simplu de gatit si extrem de gustos. Merita sa-l incerci.
Ingrediente:
1 compot piersici
400 gr piscoturi de sampanie
8 oua
200 gr zahar
400 ml smantana dulce pentru frisca
30 gr gelatina granule
esenta de portocale
cocos si rozmarin pentru decor
Mod de preparare:
Mixam ouale (intregi) cu zaharul pana compozitia devine cremoasa si iti dubleaza volumul. Punem compozitia de oua intr-un vas pe foc la bain-marie (deasupra unui alt vas cu apa fiarta) si amestecam continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase usor. In acest moment aveti foarte mare grija, daca il lasati pe foc mai mult decat trebuie se poate taia crema. Lasam deoparte sa se raceasca.
Cat se raceste crema punem siropul din compot intr-un vas si insiropam piscoturile de sampanie. Nu le lasati foarte mult in sirop doar cat le treceti rapid pe toate partile.
Asezam piscoturile insiropate in forma de tort cu margini detasabile astfel incat sa acoperim fundul si lateralele. Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa devina ferma si adaugam peste ea crema de oua racita. Amestecam pana la incorporare. Nu adauga sub nici o forma crema de oua calda.
Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam energic astfel incat gelatina sa fie repartizata uniform in toata compozitia. Adaugam piersicile din compot taiate cuburi si amestecam. Turnam jumatate din crema apoi asezam din nou un strat de piscoturi insiropate. Turnam si restul de crema si nivelam.
Tort cu crema de fructe de padure si conuri de brad
Un tort fabulos, cu un gust deosebit, intitulat metaforic „Miracolul padurii” si care va marca cumpana dintre ani.
Tort german
Cel mai rapid tort festiv pe care il poti face, cu o glazura buna de te lingi pe degete! Si cel mai gustos, datorita combinatiei unice de ingrediente pe care le are: blat insiropat si pufos de cacao, crema fina caramelizata plina de alune, nuci usor prajite si fulgi crocanti de cocos…
Tort Napoleon
Un tort cu o savoare aparte, cu un aspect delicat si un gust pe masura. Prepararea lui iti va lua un pic mai mult decat la celelalte torturi, dar merita efortul, va fi preferatul tuturor.