Rata cu portocale

Ingredientele necesare:

  • 1 rata Pekin (aproximativ de 2 kg)
  • 3 portocale
  • coaja rasa a 2 portocale
  • cateva felii de portocala (taiate jumatati)
  • 5 cepe mari
  • cateva crengute de rozmarin proaspat
  • 1 praf generos de maghiran uscat
  • cateva crengute de cimbru proaspat
  • 1-2 stelute de anason
  • sare, piper negru proaspat macinat
  • patrunjel (pentru servire)
  • cateva felii de mandarine (pentru servire)

fcad63b4-82b2-4fc9-b779-8b6d4d1e8d54

Pentru inceput marinam carnea de rata cu o seara inainte de a fi gatita. Nu avem nevoie de multe ingrediente, doar de sare, piper negru proaspat macinat si ceapa taiata julien.

A doua zi, scurgem apa lasata de rata pusa la marinat intr-un bol unde adaugam coaja rasa a 2 portocale (aceasta se da prin razatoare atent, fara partea alba a cojii), sucul a 2-2,5 portocale, cateva felii de portocala, ierburile aromatice si anasonul. Amestecam bine totul si saram daca mai este nevoie.

Setam rola la 180ºC. Recomandam, sa pui rata la copt intr-un vas de lut, acoperit cu capac. Aici capacul este important. In cazul in care pregatiti carnea in alt tip de vas, recomand sa puneti suplimentar in rola un vas cu apa.

Asezam carnea in vas impreuna cu „sosul” preparat mai sus. Punem toata compozitia in rola pentru aproximativ 3-4 ore. Nu uitam sa verificam carnea periodic. Cand carnea va fi gata, aceasta se va lua usor de pe os, va fi moale si frageda.

Rata cu portocale este gata si se serveste imediat presarata cu patrunjel tocat marunt, alaturi de garnitura preferata.

Pofta  buna!

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com