Primul Procesor capabil de teraflop

Masina viitor

Masina viitorRealizatorii de Chipuri, Nvidia, tocmai si-au prezentat cel mai puternic procesor mobil realizat vreodata, Tegra X1, ce este capabil sa fac teraflops, sau trilioane de calcule in fiecare secunda. Dar nu este necear pentru telefoane, tablete sau chiar gaming, deocamdata. Acum piata tinta pare sa fie cea a masinilor.

CEO-ul de la Nvidia, Jen-Hsun Huang a mers pe scena duminica la CES 2015, pentru a dezvalui micul, remarcabil de puternic procesor cu 256 de nuclei, un chip mobil care poate scoate un video 4k la 60 Hz. Huang l-a numit primul chip super mobil al lumii. Bazandu-ne pe arhitectura Nvidia Maxwell GPU, chipul va intrece similar procesorului mobil, incluzand recent lansatul A8x de la Apple.

Pentru a demonstra puterea bruta a procesorului, Huang a derulat un demo live al motorului de joc Unreal Engine 4 a jocului Elemental IV. Arata nemaipomenit, cu toate acestea dupa cum Huang explica ca Tegra X1 este primul procesor capabil de teraflop si puterea sa va fi cel mai bine folosita pentru masini.

Acesta crede ca masinile din viitor vor fi cele mai avansate computere din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.