duminică, februarie 25, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăStil de viataCasa si GradinaPanouri Fotovoltaice de calitate de la dbsolar.ro

Panouri Fotovoltaice de calitate de la dbsolar.ro

Pentru a asigura independenta energetica a unei gospodarii, panouri fotovoltaice reprezinta solutia ideala. Acestea pot fi amplasate atat in camp deschis, cat si in marile orase, pe acoperisurile cladirilor. In ultimul timp, din ce in ce mai multi arhitecti proiecteaza case si vile in asa fel incat suprafata utila generarii de electricitate cu ajutorul panourilor fotovoltaice (care la locuinte joaca si rolul de acoperis) sa fie cat mai mare, pentru a folosi cat mai eficient cu putinta radiatia solara.

La sfarsitul anului 2016, panouri fotovoltaice au fost instalate in peste 100 de tari de pe glob, peste 300 de gigawatti de energie electrica fiind generati la nivel mondial cu ajutorul acestora. Pe primul loc se situeaza Germania, unde 7% din totalul electricitatii consumate a fost produsa in acest fel. Este deci evident ca zona climatică in care sunt amplasate panourile solare nu este un factor pe atat de restrictiv pe cat se crede – de fapt, aceste dispozitive functioneaza cu succes atata timp cât primesc lumina solara. Functioneaza chiar si in zilele innorate – ce e drept, la un randament mai mic. Dar energia electrica astfel obtinuta poate fi stocata cu ajutorul unui sistem de baterii si folosita in timpul noptii. In plus, curentul electric astfel obtinut nu cunoaste variatii de tensiune, care pot fi adesea fatale pentru aparatura electronica si pentru computere – iar companiile de distributie a energiei electrice nu isi asuma responsabilitatea pentru pagubele produse in acest mod.

Pentru ca am ajuns in acest punct, trebuie precizat faptul ca panourile fotovoltaice produc nu curent alternativ, asa cum este cel de la priza, ci curent continuu. Din fericire, acesta poate fi transformat, cu ajutorul unor convertoare in curent alternativ – sistemul este de multa vreme folosit la constructia locomotivelor electrice si Diesel-electrice care folosesc motoare de tractiune in curent alternativ trifazat. Surplusul de energie, transformat cu ajutorul convertoarelor in curent alternativ (nici acesta nu va avea variatii de tensiune!) poate fi vandut furnizorilor locali sau nationali de elecctricitate. Trebuie de asemenea subliniat faptul ca nu doar la nivel european se acorda subventii la achizitionarea unui sistem de panouri solare, ci si in Romania, prin intermediul programului guvernamental „Casa Verde”. Iar valoarea unei case dotata cu panouri fotovoltaice va fi mai mare pe piata imobiliara!

Daca doriti sa gasiti panouri fotovoltaice pe piata romaneasca, adresati-va cu incredere companiei dbsolar.ro din Pucioasa (SC ONLINE SUN SRL, strada Ion Creanga nr. 7, telefon 0722 111 120), care va ofera mai multe modele de panouri fotovoltaice, cum ar fi:

– Panouri fotovoltaice monocristaline de 190 W, care produc curent continuu de 12V, 24 de V si 48 de V. Pot fi folosite ON sau OFF GRID. Au lungimea de 158 de cm, latimea de 81 de cm, grosimea de 4 cm si greutatea de 15 kg. Se livreaza prin curier (minimum 2 bucati oriunde in tara). Pretul unui astfel de panou este de 490 de RON.

– Panouri fotovoltaice policristaline de 220 W, care produc curent continuu de 24 de V si 48 de V. Au lungimea de 166 de cm, latimea de 99 de cm, grosimea de 5 cm si greutatea de 19 kg. Comanda minima este de 2 bucati, iar pretul unui panou este de 520 RON.

– Panouri fotovoltaice policristaline de 230 W, care produc curent continuu de 24 de V. Au lungimea de 166 de cm, latimea de 99 de cm, grosimea de 5 cm si greutatea de 19 kg. Comanda minima este de 2 bucati, iar pretul unui panou este de 540 RON.

– Panouri fotovoltaice policristaline de 240 W, care produc curent continuu de 12V, 24 de V si 48 de V. Au lungimea de 166 de cm, latimea de 99 de cm, grosimea de 4 cm si greutatea de 18 kg. Comanda minima este de 2 bucati, iar pretul unui panou este de 560 RON.

– Panouri fotovoltaice policristaline de 250 W, care produc curent continuu de 24 de V. Au lungimea de 1652 de mm, latimea de 994 de mm, grosimea de 35 mm si greutatea de 19 kg. Comanda minima este de 2 bucati, iar pretul unui panou este de 570 RON.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments