Pentru aceasta reteta de conopida pane, alternativa sanatoasa, aveti nevoie de aproximativ o ora si de ajutorul celor mici. Datorita usurintei prepararii acestui fel de mancare, ii puteti implica si pe cei mici in proces, carora la sigur le va face placere sa faca o treba de adulti.Daca nu ati reusit pana acum sa-i convingeti de proprietatile benefice ale conopidei pe copii din cauza faptului ca nu le placea gustul, acum este momentul sa incercati o reteta care foloseste o metoda la fel de sanatoasa precum fierberea.
Ingrediente:
- ulei
- piper
- sare
- 4-5 linguri faina
- 3 oua
- 1 conopida medie
Mod de preparare:
1. Se spala conopida in apa rece. Se inlatura partea verde. Se desface in buchetele si se lasa circa 10-15 minute in apa cu sare. Se pune la fiert in apa clocotita cu sare, timp de circa 10 minute. Este important sa nu fiarba prea tare, pentru ca altfel nu va rezista la prajit. Se scurge bine.
2. Se bat ouale si se amesteca bine cu faina, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Compozitia trebuie sa fie mai subtire decat cea pentru clatite, deci cantitatea de faina poate varia. Se adauga sare si piper, dupa gust.
3. Se trece conopida prin amestecul de ou si faina. Se prajeste in ulei incins pe toate partile, pana se rumeneste.