Noul tip de radar testat in Suceava

Noul Radar Pistol

Noul radar de ultima tehnologie, a fost luat astazi in primire de politistii de la rutiera din municipul Suceava. Radarul este de fapt un „pistol” ce indeplineste doua functii, si anume cea de camera video si aparat digital foto, inregistrand viteza cu care se deplaseaza autovehiculele prin raza lui de actiune.

Acest dispozitiv a fost poreclit de multi drept „Spaima vitezomanilor”, fiindca este un dispozitiv de tip radar ce nu poate fi detectat si face o treaba excelenta inregistrand vitezele extraordinare ale vitezomanilor.

Dupa cum va puteti imagina foarte multi oameni ce au fost opriti in urma testelor cu acest dispozitiv, au fost uimiti si spun ca nu au mai vazut asa ceva decat in filme. Politia rutiera din judetul Suceava vrea sa achizitioneze un astfel de dispozitiv, dat fiind faptul ca acestia considera ca sunt prea putine radare in judet si nu fac fata.

Potrivit unui articol de pe Monitorul Sucevean, dispozitivul este prea scump pentru ca politia judeteana sa si-l permita, insa acestia spera sa li se aloce fondurile necesare de autoritatile locale.

Acest tip de dispozitiv este disponibil in foarte putine locuri din Romania, dar si din lume, provenind din America. TruCAM stocheaza si colectioneaza probe video pentru viteza, impreuna cu imagini de o rezolutie foarte inalta ce identifica modelul vehicullui, numarul de inmatriculare, dar si caracteristici faciale ale soferului.

TruCAM are o tehnologie patentata care masoara timpul si distanta dintre vehicule, fiind capabil sa obtina aceste masuratori si sa le ajute cu probe video si fotografice. Nimic de pe piata nu se poate compara cu ceea ce poate face acest dispoztiv.

Achizitionarea unui astfel de dispozitiv de Politia Rutiera din Judetul Suceava, ar putea fi un lucru bun, determinand soferii sa circule mai prudent si sa acorde mai multa atentie regulilor de circulatie, insa o sa fie luate multe carnete si multe amenzi aplicate pana atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.