Mousse vegan de ciocolata

Pentru doritorii de ceva neobisnuit si pentru cei care s-au saturat de traditionalele checuri, va propunem o reteta mai putin obisnuita, dar foarte delicioasa.

gusturisiculori_mousse_vegan-fb

Ingrediente:

  • 150ml aquafaba
  • 100-150g ciocolata
  • 20-50g zahar
  • 50ml frisca de cocos

Opțional: (esenta de vanilie sau esenta de rom)

Mod de preparare:

  1. Topim ciocolata pe baie de aburi. Lasam sa se raceasca.
  2. Cu ajutorul mixerului amestecam aquafaba 5-7 minute, pana se tripleaza volumul si bezeaua devine lucioasa.
  3. Adaugam zaharul si mixam inca 3-5 minute. Bezeaua obtinuta arata asa:gusturisiculori_mousse_vegan-_aquafaba-fb
  4. Mixam un pic frisca de cocos. Incorporam in ea ciocolata topita si racorita. La aceasta etapa adaugam esenta.
  5. Adaugam treptat compozitia de ciocolata  in bezea.
  6. Aranjam mousse-ul obtinut in recipientele pregatite din timp si lasam sa stea la rece minim 3 ore.
  7. Infrumutesam si servim.

Pofta buna!

Adauga un comentariu

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com