Pentru doritorii de ceva neobisnuit si pentru cei care s-au saturat de traditionalele checuri, va propunem o reteta mai putin obisnuita, dar foarte delicioasa.
Ingrediente:
- 150ml aquafaba
- 100-150g ciocolata
- 20-50g zahar
- 50ml frisca de cocos
Opțional: (esenta de vanilie sau esenta de rom)
Mod de preparare:
- Topim ciocolata pe baie de aburi. Lasam sa se raceasca.
- Cu ajutorul mixerului amestecam aquafaba 5-7 minute, pana se tripleaza volumul si bezeaua devine lucioasa.
- Adaugam zaharul si mixam inca 3-5 minute. Bezeaua obtinuta arata asa:
- Mixam un pic frisca de cocos. Incorporam in ea ciocolata topita si racorita. La aceasta etapa adaugam esenta.
- Adaugam treptat compozitia de ciocolata in bezea.
- Aranjam mousse-ul obtinut in recipientele pregatite din timp si lasam sa stea la rece minim 3 ore.
- Infrumutesam si servim.
Pofta buna!