Metode nonfinanciare de motivare a angajatilor

Metode nonfinanciare de motivare a angajatilor

Se apropie cu pasi repede luna decembrie, luna cadourilor in care toata lumea il asteapta pe Mos Craciun. Daca copiii se bucura sa primeasca cadouri potrivite pentru varsta lor, cadouri dulci sau jucarii, adultii se bucura sa primeasca primele si bonusurile pecare spera sa le primeasca in luna decembrie cu ocazia sarbatorilor de iarna. Toti oamenii au asteptari atunci cand vine vorba de apropierea Craciunului deoarece in utimii ani s-a facut un obicei de a primi si ofere “prime” de Craciun. Aceste prime vin pe langa salariu si ajuta la motivarea personala si profesionala a fiecarei persoane angajate in cadrul unei institutii.

Studiile in domeniu demonstreaza ca motivatiile nonfinanciare sunt mult mai eficiente decat bonusul la salariu in momentul in care o firma isi doreste sa construiasca o relatie pe termen lung cu proprii angajati. Modalitatile nonfinanciare de recunoastere, dar si de rasplatire pentru angajati sunt solutia cea mai potrivita, cu atat mai mult cand bugetele pentru recompensele suplimentare sau primele de Craciun sunt foarte mici sau uneori, in situatie de criza, inexistente. Astfel, pe langa un salariu corespunzator, angajatii au nevoie de siguranta postului, asigurari sociale si de sanatate, fonduri de pensii sau alte beneficii. Oricum, apartenenta la un grup nu este o necesitate, ci pot fi daruite intr-un ambient placuta prin inscrieri gratuite la sali de sport, cosuri cadou de Craciun, cursuri de innot, dar si intermediul participarii la team-building-uri sau la activitati de voluntariat.

Apoi, un lucru de care toti angajatorii trebuie sa tina cont este faptul ca angajatii au nevoie de dezvoltare persoana, iar pentru a realiza acest lucru, angajatorii trebuie sa puna la dispozitie mai multe oportunitati precum seminarii, participari la conferinte, sesiuni de leadership sau altele. Un mod deosebit de a-i motiva pe angajati este mai ales prin intermediul unui speaker inspirational si motivational.

Crezi ca banii sunt suficienti atunci cand vine vorba de stimularea oamenilor? Ei bine, nenumarate cercetari si studii in domeniu infirma acest lucru si demonstreaza ca lipsa de eficienta pe termen lung a sistemelor are legatura motivarea financiara. Un bonus functioneaza similar unui drog si are un efect pe moment, insa cand vorbim despre motivatii nonfinanciare tot mai multi angajati simt nevoia si de altfel de motivatii. Solutia cea mai indicata de catre specialisti este tocmai motivarea nonfinanciara.

Astfel, cosurile cadou, inscrierile la cursuri de innot sau abonamentele la sala de sport sunt doar cateva dintre instrumentele cu ajutor carora angajatorii isi pot transforma angajatii in colaboratori pe termen lung, colaborator pe care se pot baza in orice moment.

Angajatorii care se afla in pana de idei in ceea ce priveste alegerea cadourilor pentru Craciun aleg giftidea.ro. Aici ei gasesc intr-un singur loc, zeci de idei de cadouri, potrivite pentru cele mai importante sarbatori din an. Cosurile cadou cu vin sau cosurile traditionale romanesti, dar si giftbox-urile cu delicatese din cele mai rafinate, atent impachetate sunt doar cateva dintre propunerile specialistilor in cadouri de la giftidea.ro. Giftidea.ro este unul dintre cele mai mari magazine online de cadouri corporate din Romania, o echipa tanara si motivata in permanenta pentru a oferi cele mai bune servicii de pe piata la ora actuala. Cu livrare imdiata in Romania, cadourile personalizate si configurate in functie de buget, giftidea.ro satisface si cele mai pretentioase gusturi atunci cand vine vorba de specialitatea lor, diferitele delicatese.

In plus, banii nu mai sunt un factor motivant nici in randul lucratorilor cu studii superioare deoarece odata ce cresterile salariale sau bonusurile nu mai sunt atat de importante, nici stimulentele nu mai au aceleasi valori. De regula, beneficiile cresc odata cu experienta si vechimea in munca, deci stimulentele nonfianciare sunt foarte importante si isi au un loc bine meritat mai ales in sufletele angajatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.