Mancand alune reduci riscul la alergie

Alunele

AluneleAcest sfat ar putea suna contraintuitiv, insa un nou studiu realizat de oamenii de stiinta Britanici spune ca daca hranesti copii cu produse din alune ar putea sa reduca dramatic riscul de dezvoltare a alergiei.

In studii implicand 640 de copii cu risc mare de a fi predispusi la o alergie la alune, cercetatorii au aflat ca introducerea alunelor timpurie ar putea sa scada numarul de cazuri. Cercetarea a fost publicata in New England Journal of Medicine.

Studiul a descoperit ca atunci cand copii atingeau varsta de 60 de luni, 13.7 % din participanti in grupul ce evitau alunele au dezvoltat alergia, comparat cu cei 1.9 % din grupul ce manca produse cu alune. Intr-un segment mai mic, separat care era deja testat pozitiv pentru sensibilitate la alune, 35.3 % din grupul ce evitau alunele au dezvoltat o alergie la 60 de luni, in timp ce 10.6 % din grupul ce consuma produse cu alune aveau o alergie.

Autorii acestui studiu examineaza momentan daca participantii la studiu ar ramane protejati impotriva alergiei de alune, chiar daca s-ar opri din mancat alune. Alergiile la alune sunt o problema in crestere in lumea Vestica cu numarul de cazuri dublandu-se in ultimii 10 ani si instante aparand acum in tarile Africane si Asiatice.

Intre anii 1998 si 2000, doctorii sfatuiau parintii sa excluda alunele din dieta copiilor cu un risc mare de a dezvolta o alergie. Mamele supuse la risc de asemenea erau sfatuite sa renunte la mancat alune in timp ce sunt gravide sau hranesc copii. Acest sfat a fost retras in anul 2008, dar pana cand studiul nu a fost clar aceasta expunere timpurie nu a fost de ajutor.

Adauga un comentariu

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: