vineri, februarie 23, 2024

OnlineBlog.Ro

AcasăTehnologieCalculatoareLimbaje de programare populare

Limbaje de programare populare

JavaDaca esti un programator, este un lucru minunat. Joburile in acest segment sunt proiectate sa creasca cu peste 8 % in urmatorii 7 ani, potrivit unor statistici eliberate pe internet. Asa ca, daca esti un bun coder ai putea face ceva banuti.

Sunt o multime de limbaje de programare, probabil nu stii cu care sa incepi, daca vrei sa te apuci sa inveti programare, insa am alcatuit o lista cu cateva dintre cele mai cautate si folosite.

Java

Java este unul dintre cele mai populare limbaje pentru a construi back-end pentru aplicatiile web moderne de tip enterprise. Cu bazele in Java si Framework, dezvoltatorii web pot construi aplicatii web de toate dimensiunile pentru o varietate de utilizatori. Java este de asemenea limbajul de programare principal folosita pentru a dezvolta aplicatii Android native pentru smartphone-uri si tablete.

JavaScript

Cele mai moderne website-uri folosesc JavaScript. Este limbajul de inceput daca vrei sa creezi interactivitate pentru site-ul tau sau sa construiesti interfate de utilizatori cu unul din sutele de frameworkuri populare Javascript.

C#

C# este limbajul primar pentru dezvoltare pe platforme si servicii Microsoft. Indiferent ca realizezi aplicatii web moderne folosind Azure si .NET, aplicatiile pentru dispozitivele Windows sau aplicatii de desktop puternice pentru afacerea ta. C# este cea mai rapida modalitate de a profita de toate resursele pe care Microsoft le poate oferi. Vrei sa te joci? Motorul de dezvoltare a jocurilor popular Unity foloseste de asemenea C# ca limbaj principal de programare.

PHP

Pentru a construi aplicatii web ce folosesc date trebuie sa stii PHP. PHP impreuna cu baze de date ca MySQL, sunt unelte esentiale pentru aconstrui aplicatii web moderne. PHP ajuta majoritatea website-urilor din ziua de azi ce folosesc date, si este tehnologia de fundatie pentru sisteme de administrare a constinutului, cum este WordPress, de care te poti folosi pentru a-ti face site-ul mai puternic.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments