marți, iulie 23, 2024
No menu items!

OnlineBlog.Ro

AcasăJocuriStiriJeremy Gaffney si cel mai de succes MMO

Jeremy Gaffney si cel mai de succes MMO

Numeroase MMORPG-uri au aparut si au incercat sa se ia la intrecere cu faimosul World of Warcraft, dar nici unul nu a reusit sa atraga atat de multi jucatori, sau sa ii mentina in joc prea mult, la fel ca si jocul celor de la Blizzard ce este pe piata de aproape 10 ani. In ciuda acestui palmares, Jeremy Gaffney, producatorul executiv de la Carbine Studios, ce are in productie WildStar, crede ca vom vedea eventual un MMO care sa aiba un succes mai mare decat World of Warcraft.

Acesta le-a spus celor de la Develop, ca va fi ceva mai mare decat World of Warcraft in vietile noastre, insa el nu a sugerat ca WildStar, ce va fi lansat pe 3 Iunie, va reusi aceasa performanta. Cu toate acestea el a subliniat, ca astfel de jocuri ar putea sa existe deja.

Acesta a spus ca depinde de cum iei in considerare diferitele piete, exista jocuri care sunt mai mari global, in termeni de jucatori. In termeni de venituri, este greu sa ajunga din urma, pentru ca trebuie sa fii foarte mari si trebuie sa ai un joc bazat pe abonament lunar.

Multe MMO-uri au fost pozitionate, oficial sau neoficial, ca si competitori ai lui World of Warcraft. Totul de la Age of Conan, Warhammer Online pana la Star Wars : The Old Republic au intrat pe piata sperand sa recreeze cel putin o portiune din succesul lui World of Warcraft, MMO-ul bazat pe abonamente lunare, si fie multe dintre ele au fost inchise, fie s-au transformat in jocuri ce abordeaza modelul de afacere Free-to-Play.

Gaffney a spus ca, chiar si cele mai mari MMO-uri aveau o varsare de abonati, incluzand World of Warcraft ce are 7.6 milioane de abonati, de la 12 milioane, si secretul este ca nu vor numai sa compenseze ce au pierdut, dar si sa obtina noi jucatori.

In afara de World of Warcraft, multe MMO-uri care au fost capabile sa supravietuiasca cu o taxa de abonament lunara, precum EVE Online, s-au diferentiat de World of Warcraft in anumite moduri. Carbine este produsa din dezvoltatori ce au lucrat si la World of Warcraft, pe langa alte MMO-uri, iar cand au vrut sa faca World of Warcraftul potrivit, s-au asigurat spunand ca jocul nu este dooar un alt MMO SF cu culori frumoase.

Early Access la joc va fi disponibil de maine dimineata, 31 Mai, pentru cei care au precomandat.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments